Een woensdagmiddag op de NOT2017

Gisteren vloog ik na schooltijd zo snel mogelijk weg. Vlug in de auto richting het station om toch nog zo lang mogelijk op de NOT rond te kunnen wandelen. Ik sprak met juf Maike af bij de stand van Uitgeverij Pica. Zij had al een ochtend rondgewandeld op de beurs en al veel interessante dingen gezien. Bij Pica spraken we even kort met Patricia Slobbe en Michel van Ast. Zij hebben het boek Kleppen Dicht geschreven. Dit boek staat al thuis in mijn boekenkast, maar de Onderwijsalmanak had ik nog niet. Deze geven ze in ruil voor het scannen van je badge gratis aan je mee. Een klein boekje vol goede tips voor in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Als eerste langs De Kinderboekenstraat. Zonder boek uit deze straat vertrokken, maar wel interessante gesprekken gehad. Koos Meinderts was er om zijn boek Naar het noorden te signeren. Echt een geweldig boek en dit heb ik nu dus persoonlijk aan hem kunnen vertellen. Verder Arend van Dam gezien, helaas niet gesproken, en Tosca Menten. Zaterdag zal zij om 12.30 op het Podium Dagtrips, Theater en Cultuur o.a. vertellen over het belang van humor in kinderboeken en daar de struisvogeldans doen. Daar ga ik misschien wel even kijken.


Bij Uitgeverij De Fontein kreeg ik een tas met daarop een prachtige quote van Roald Dahl. Mijn nieuwe schooltas is binnen ­čśë Zorg dat je daar vroeg bent, want als je een boek van Roald Dahl koopt, kan je De verschrikkelijke badmeester van Jozua Douglas met 50% korting kopen. Woensdagmiddag was de voorraad van die dag al op.

Lees ook: 7 redenen om als leerkracht de NOT2017 te bezoeken

Vervolgens heb ik deze middag gesproken met de dames van Leerkrachtorganizer. Ik ging daar weg met een Schooldagplanner die nu al een plekje heeft op mijn bureau. Hier komt zeker een blog over als ik deze wat langer heb gebruikt. Bij de PO-raad kreeg ik een kopje, bekertje, thee en heb daar een goed gesprek gehad over onder andere de school waar ik mag werken. De PO-raad is dit jaar bij ons op bezoek geweest en het was leuk weer even met elkaar te praten.

Via SchoolTV, waar verteld werd over het nieuwe programma ReChill, liep ik naar Parnassys. Daar een gesprek gehad over Parro en de nieuwe functies die men wil toevoegen aan de app. De thee en het gebakje daar waren ook erg lekker ;-). Daar wel een pen meegenomen, een roze pen kon ik niet laten liggen, en toen was het alweer tijd om te gaan.

Een interessante middag, maar met veel te weinig tijd. Gelukkig mag ik zaterdag nog een dag. Er staan al 10 stands op mijn lijstje die ik dan wil bezoeken.

Share Button