7 redenen om als leerkracht naar de NOT te gaan

Morgen is het alweer zover: De NOT2017 begint. Ik ga zowel woensdagmiddag als zaterdag een bezoek brengen aan deze beurs. Maar waarom eigenlijk? Een tweet die ik las zette me aan het denken. Wie de tweet plaatste weet ik niet meer, maar er stond in dat de NOT eigenlijk de huishoudbeurs voor leerkrachten is. En dat was niet positief bedoeld. Waarom verheug ik me dan toch al een paar maanden op deze beurs en waarom wil ik er dit jaar zelfs 2 dagen heen? Daar heb ik eens een lijstje van gemaakt.

 1. Ontmoeten
  Een belangrijke reden voor mij om te gaan is het ontmoeten van andere enthousiaste leerkrachten. Zo weet ik dat een aantal van mijn twittervriendjes gaan, kan ik andere leden van The Crowd ontmoeten, zijn o.a. juf Maike en juf Sanne er en zal ik waarschijnlijk nog meer mensen tegenkomen die ik zelden spreek. Een beetje werken aan mijn netwerk is ook wel fijn ;-).
 2. Boeken
  Op de NOT zijn zoveel mooie boeken te zien die ik dan echt even door kan bladeren. Veel onderwijsliteratuur is niet te koop in een boekwinkel en koop ik dus vooral online omdat ik andere mensen erover gehoord heb. Op de NOT heb ik de mogelijkheid om veel boeken echt te zien. Wel heb ik met mezelf afgesproken dat ik er maximaal twee mag kopen. Nu afwachten of dat lukt.
 3. Inspiratie
  Ik heb de afgelopen keren dat ik op de beurs liep mijn ogen uitgekeken. Wat is er veel mooi materiaal op de markt. Soms kun je met een mooie beursaanbieding voor een fijne prijs leuke dingen aanschaffen voor school of privé. 

 4. Nieuwe methodes
  Op school moeten er de komende jaren enkele methodes vervangen worden. De NOT is een prima plaats om alvast een eerste indruk te krijgen van een methode. Je kunt snel meer vragen over een methode als iets je onduidelijk is en je krijgt goede tips bij de methodes die je reeds hebt. Zo heb ik in 2015 een interessant filmpje gezien over Nieuwsbegrip, waardoor ik toen effectief mijn lessen ben gaan aanpassen.Ook lezen: Mijn dag op de NOT2015

   

 5. Gratis materiaal
  Bij Uitgeverij Pica kun je bijvoorbeeld De Onderwijsalmanak halen als je daar je badge laat scannen. Verder is het vaak mogelijk om vrijkaartjes, of korting, te krijgen bij diverse musea als je je badge laat scannen. Twee jaar geleden kreeg ik ook toegang tot een gratis online cursus. Wel heb ik geleerd dat ik niet overal mijn badge moet laten scannen. Voor je het weet loopt je mailbox over met berichten waar je eigenlijk geen interesse in hebt.
 6. Kennis
  Je leest, ziet en hoort van alles op zo’n dag en als je dan thuiskomt, blijkt dat je best wel veel geleerd hebt. Dit kan zijn omdat je een goed gesprek met iemand hebt gevoerd, omdat je een prachtig lesidee hebt gezien of omdat je een inspirerende workshop hebt gevolgd. Al met al een goede reden om daar één of meerdere dagen rond te lopen.Lees ook: Naar de not2015

   

 7. De Kinderboekenstraat
  Op zaterdag altijd belachelijk druk, maar dit jaar komt o.a. Janneke Schotveld signeren dus misschien dat ik toch maar een van haar boeken meeneem en een handtekening ga halen. Op dit moment heb ik geen kinderboek op mijn lijstje staan dat ik heel graag wil hebben, maar snuffelen en rondkijken tussen boeken is nooit vervelend.

Voor mij dus genoeg redenen om te gaan en ook, hopelijk, dit jaar weer te genieten van alle bedrijvigheid in Utrecht.

Share Button