Mijn dag op de not2015

Nadat ik eerder al schreef over wat ik graag op de not2015 wilde gaan zien, nu een blog over wat ik daadwerkelijk gezien heb. Helaas niet alles van mijn lijstje kunnen afstrepen, maar toch een waanzinnig interessante dag gehad samen met mijn zusje, schoonzusje, moeder en een vriendinnetje van de pabo, van de website 112lesidee.nl. Mijn moeder trok die dag haar eigen plan en ik heb met de andere drie over de beurs gelopen.

Bij binnenkomst zagen we nog een stukje van het optreden van Dirk Scheele. Later tijdens de lunch was hij op de achtergrond aan het optreden. Leuk hoe hij een kind betrok in zijn optreden en om het plezier te zien dat zij beiden hadden. Ik begrijp wel dat kinderen graag naar zijn shows gaan. 

met sanneHet optreden van Margot Senden en juf Sanne op het podium heb ik helaas gemist, maar wel heb ik juf Sanne even gesproken in de stand van Clavis bij de projecten van Kleuteruniversiteit. Wat was het daar lekker druk. Juf Sanne vertelde mij dat er al aardig wat interesse was in mijn project dat in de planning staat. Toch leuk om te weten, ik laat het natuurlijk weten als het af is en online staat.
Helaas Geronimo Stilton niet gezien in de Kinderboekenstraat. Wel zag ik Marianne Busser signeren, maar die rij was me iets te lang. Gelukkig mag ik 1 maart naar het boekenfeestje in Culemborg, dan kan ik dan mooi een boek laten signeren.

Al snel kwamen we tijdens ons rondje bij de stand van de bibliotheek op school. De mooie quotes over lezen bij deze stand trokken mijn aandacht. Ik heb daar een leuk gesprek gevoerd met een van de medewerkers over welke samenwerkingen er kunnen zijn tussen school en bibliotheek. Misschien dat ik zoiets ook kan gaan doen als ik straks wellicht werkloos ben vanwege de rddf. Na een kopje thee met een leuke gum en een usb-stick met meer informatie de stand weer verlaten.

20150131_105354    20150131_105924

Bij Uitgeverij Pica had Marcel Schmeier, ook wel bekend als Onderwijsgek, zijn boek gesigneerd voor mij klaarliggen. Hij wist niet zeker of hij er zaterdag zou zijn, maar was er wel. Niet alleen kocht ik het boek Expliciete Directe Instructie, maar ook het boek Deeltijd werken: Goed voor het onderwijs en goed voor jezelf heb ik mee naar huis genomen. Helaas ging de auteur van het laatste boek net naar huis terwijl ik met Marcel aan het praten was. Hopelijk komt er een ander moment waarop ik het kan laten signeren.

Tijdens een korte pauze in de stand van de AOB heb ik daar een goed gesprek gevoerd met een van de medewerkers. Over de cao, alle bemoeienissen met het onderwijs van buitenaf en het verliezen van je baan door rddf, (first in, last out) en hoe oneerlijk dat kan voelen. Ook eindelijk @NaserA de hand kunnen schudden en even gezellig mee gesproken.
De thee en verse sinaasappelsap van de AOB waren erg welkom gisteren, dank jullie wel.

Op de beurs veel schoolfotografen gezien en ik ben het me ze eens dat schoolfoto’s een stuk leuker kunnen. Zelf hebben we daar een leuke foto laten maken. Zo’n soort foto met het schoolteam lijkt mij eigenlijk echt fantastisch.

20150201_162153

Op Twitter had ik gelezen dat bij Nieuwsbegrip een interessant filmpje te zien was over het organiseren van een les nieuwsbegrip met drie niveaus in de klas. Ik hoop dat dit filmpje nog online komt, want ik zou het graag nog een keer willen zien. Er werd goed aangegeven hoe je de les start, wanneer je welk niveau aan het werk zet en op welke manier.

Verder heb ik de stand van het CNV bezocht en daar mijn tas en mok opgehaald, ik heb meegedaan aan een wedstrijd van Paasheuvelgroep en maak daarmee kans op een tablet. Voor een aantal musea heb ik gratis kaartjes gekregen of ik krijg ze nog via de mail. Ook heb ik me ingeschreven voor een e-learning over taakgerichte werksfeer en heb ik mijn visitekaartje, die heb ik sinds woensdag, achtergelaten en win ik wellicht een voetbal. Ik heb vast nog niet alles genoemd, maar het was ook zoveel en ik heb ook weer veel te veel gemist. Hopelijk kan ik over 2 jaar op 2 dagen gaan.

20150131_180737

Share Button