Boekenbingo: Joris en de geheimzinnige toverdrank – Roald Dahl

Hoera! Al zeven van de 61 boeken gelezen van de Boekenbingo. Mijn zevende boek was: Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl. Een heel ander boek dan Hasse Simonsdochter, het vorige boek dat ik las.

Het verhaal
Joris woont op een boerderij, ver van alles af. Op een zaterdagochtend moet hij in zijn eentje op zijn grootmoeder passen, maar Joris haat zijn grootmoe, dat akelige, hekserige, ouwe wijf. Dan bedenkt hij een plan: hij gaat een toverdrankje voor haar maken. Er gaat van alles in: kanariezangzaad, varkenstabletten, motorolie en nog veel meer. Grootmoe neemt het drankje en ze groeit en groeit. Door het plafond en zelfs door het dak heen. Als Joris en zijn vader, meneer Krakeel, besluiten nog meer toverdrankjes te gaan maken, gebeuren er de vreemdste dingen…

joris en de geheimzinnige toverdrank - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Na drie zinnen wist ik weer waarom ik vroeger zo’n ontzettende fan was van de boeken van Roald Dahl, wat een prachtige zinnen! Ik kan echt genieten van het taalgebruik van Roald Dahl in zijn boeken en volgens mij kan het niet anders dan dat kinderen dit geweldig vinden. Wie durft er nou te zeggen dat om een ‘akelig, hekserig, oud wijf’ is? Ik vind dat echt heel grappig.
Het verhaal zelf vind ik ook erg leuk. Ik denk dat iedereen weleens zelf een toverdrank heeft willen maken en Joris doet het gewoon. Geweldig hoe hij aan de slag gaat met het verzamelen van ingrediënten. Ik zie dan echt voor me hoe zo’n jongetje door het huis sluipt en nadenkt over wat er wel en niet in de toverdrank kan. Eigenlijk wil ik nog wel veel meer vertellen over de gebeurtenissen in het verhaal, maar dan ben ik bang dat ik het einde al verklap. Lees het boek maar gewoon zelf, je zult versteld staan.

joris en de geheimzinnige toverdrank

 

 

 

 

 

 

€13,50

Share Button