Het Kinderboekenmuseum

Vorig jaar augustus bezocht ik met mijn zusje (@PWerBirgit op Twitter) het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Bij binnenkomst dacht de mevrouw achter de balie dat we voor het Letterkundig Museum kwamen, maar dat bleek dus niet zo te zijn. We hadden geen kinderen bij ons, maar mochten zelf als kind het museum in. Allebei kregen we een Slurper mee en gingen toen op weg naar de ingang.

Bij binnenkomst vielen mij al snel de prachtige muren van boeken op. Voordat we met de Slurper op pad konden, bezochten we het theater waarin werd uitgelegd wat we moesten gaan doen. Dit theater was gebouwd met die muren van boeken. Het duurde even voor het filmpje met de uitleg begon en zus en ik hebben heerlijk rondgekeken welke boeken er opgestapeld lagen.

muur van boeken - juf IngerZo zagen we onder andere verschillende uitvoeringen van Afke’s tiental, lagen er heel oude, maar ook nieuwe boeken tussen en was het erg leuk boeken te ontdekken die ik thuis in de kast heb staan. Na het bekijken van het filmpje over de Inktvraat begon ons avontuur in Papiria.

Met allerlei opdrachten verzamel je spullen om je eigen boekenpersonage te maken en om Papiria te redden. De opdrachten lopen erg uiteen, maar ik vond ze allemaal geweldig. De makkelijkst was, volgens mij, de opdracht over Pippi Langkous. De grappigste, en lastigste, was de opdracht waarbij je op verschillende afbeeldingen moest staan die hoorden bij een boek/film. Deze opdracht hebben we drie keer gedaan voordat het uiteindelijk lukte.

Met de Slurper slurp je overal langs de wanden letters op en ondertussen zijn er fantastische teksten te lezen. Die letters moet je wel opslurpen om te helpen bij het redden van Papiria. Dit hadden wij in het begin niet zo goed door, maar het plezier was er niet minder om.

20140808_153305

Tussendoor was het mogelijk om je boekenfiguur samen te stellen op computers. Ik had uiteindelijk een soort heksje met rood haar in het bos. Ze had diverse materialen waarmee ze zichzelf in Papiria kon verdedigen, maar welke er allemaal mogelijk zijn…dat mag je zelf gaan ontdekken.

Naast de tentoonstelling Papiria is er de mogelijkheid om bezoek te gaan bij Kikker en zijn vriendjes. Geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar, maar natuurlijk zijn we daar ook even gaan kijken. Erg leuk om de boeken van Kikker zo terug te zien. Ik kan me voorstellen dat dit voor kinderen een echt avontuur is om in te stappen. Je kunt allerlei spelletjes spelen en dingen uitproberen.

In samenwerking met het Kinderboekenmuseum mag ik 2 x 2 kaarten weggeven, zodat je zelf kunt zien hoe leuk het daar is. 

logo_pimenpom_2010.indd

Om de kaartjes te kunnen winnen, wil ik graag van je weten door wie de theatervoorstelling over Pim & Pom in de voorjaarsvakantie gegeven wordt. Je antwoord kun je mailen naar info@jufinger.nl of insturen via het contactformulier op de site. Je kunt meedoen t/m 13 februari. Op 14 februari zal de winnaar bekendgemaakt worden.

De winnaars van de vrijkaartjes zijn Sanne en Sietia. Gefeliciteerd en alvast veel plezier!

Share Button