Boekenbingo: De gebroeders Leeuwenhart – Astrid Lindgren

Ook al ben ik al héél lang fan van Pippi Langkous en heb ik al haar avonturen gelezen, andere boeken van Astrid Lindgren heb ik altijd links laten liggen. Op de lijst van de Boekenbingo stond ‘De gebroeders Leeuwenhart’ en zo heb ik nu toch een ander boek van Astrid Lindgren gelezen. Dit is alweer het achtste boek geworden dat ik van de lijst gelezen heb. Ga ik die 61 halen voor 1 juni? Ik lig een beetje achter op schema.

Het verhaal
De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan?

Wat vind ik van het boek?
De schrijfstijl van Astrid Lindgren nam me al snel mee in het verhaal. Je wilt al snel weten wat voor avonturen de broers gaan beleven in Nangijala, want dat het niet zo mooi is als Jonatan vertelde aan Kruimel is al snel duidelijk. Beide broers zijn stoer en dapper, maar ieder op hun eigen manier. Ondanks de verschillen durven ze allebei veel en zijn het echt de helden van het verhaal. Qua verhaal niet echt mijn ding, maar toch best genoten van dit avontuur.

de gebroeders leeuwenhart

 

Share Button