Boekenbingo: Hasse Simonsdochter – Thea Beckman

Hasse Simonsdochter, het zesde boek dat ik gelezen heb voor de Boekenbingo. Ik moet zeggen dat ik er enorm tegenop zag om dit boek te gaan lezen. Op de basisschool was ik dol op lezen, maar had al snel veel van de boeken in de bibliotheek gelezen. Toen raadde iemand mij aan ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ te lezen, want dat zou ik vast een fantastisch boek vinden. Helaas was dat boek toen echt niets voor mij, maar die ander bleef volhouden en zie daar: een klein trauma voor de boeken van Thea Beckman. Maar…het boek viel me alles mee.

Het verhaal
In de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten is Kampen een belangrijke handelsstad, maar de vijftienjarige Hasse vindt het er maar druk en benauwd. Ze trekt er liever op uit met haar zelfgemaakte pijl en boog. Haar ouders zien haar het liefst getrouwd met een mattenvlechter, maar Hasse beslist anders. Ze redt Jan van Schaffelaar van het schavot door ter plekke met hem te trouwen. Samen trekken ze naar de Veluwe, waar hij als aanvoerder van een troep huurlingen de belangen van de hertog van Gelre behartigt. Hasse genie van het vrije leven, maar Van Schaffelaar en zijn mannen zijn niet overal geliefd en van verschillende kanten dreigt gevaar.

hasse simonsdochter - juf Inger

Wat vind ik van het boek?
Het kostte me wat moeite om aan het boek te beginnen, maar al snel was ik op pagina 50 beland. Het boek las prettiger dan ik verwacht had. Het verhaal van Hasse nam me al snel mee en ik zat er helemaal in. Wat een pittige dame! Ik vond het erg jammer dat er voor mijn gevoel ineens een ander boek begon halverwege het verhaal. Hierdoor raakte ik een beetje de draad kwijt en vond ik het moeilijker om door te lezen. Uiteindelijk begreep ik wel waarom dit zo geschreven is, maar ik vond het niet prettig lezen.
Ik weet nu ook dat ik gewoon te jong was voor de boeken van Thea Beckman toen deze me werden aangeraden. Misschien dat ik na de Boekenbingo ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ nog maar een kans geef.

hasse simonsdochter - juf Inger

 

 

 

 

 

€17,95

 

Share Button