Classdojo – Posters coöperatieve werkvormen

Rond de kerstvakantie deed ik mee aan de DIY Onderwijs Swap. Een grote groep leerkrachten, vooral juffen, maakte voor elkaar een prachtige pakketten vol leuke cadeaus. Mijn maatje had onder andere op haar ingevulde deelnamelijst staan dat ze materiaal zocht voor coöperatief werken en dat ze in haar klas werkte met het thema Classdojo. Dat laatste is een veel terugkerend thema op mijn site, maar één ding had ik nog niet gemaakt: Posters met daarop in het kort de uitleg van de werkvorm.

Voor mijn maatje maakte ik dus een serie posters. In totaal zijn het er 16 geworden en je kunt ze via onderstaande link downloaden. Wel ben ik ervan overtuigd dat de posters niet werken, als je als leerkracht de werkvormen niet goed kent. Ik heb zelf het boek ‘Coöperatief leren in het basisonderwijs‘ van M. Forrer en B. Kenter in de kast staan waar ik deze werkvormen uitgehaald heb. Het boek ‘Coöperatieve werkvormen – voor elke groep en ieder vak‘ van Spencer Kagan is ook een aanrader.

Classdojo – Posters coöperatief werken

Share Button