Rond de kerstvakantie deed ik mee aan de DIY Onderwijs Swap. Een grote groep leerkrachten, vooral juffen, maakte voor elkaar een prachtige pakketten vol leuke cadeaus. Mijn maatje had onder andere op haar ingevulde deelnamelijst staan dat ze materiaal zocht voor coöperatief werken en dat ze in haar klas werkte met het thema Classdojo. Dat laatste is een veel terugkerend thema op mijn site, maar één ding had ik nog niet gemaakt: Posters met daarop in het kort de uitleg van de werkvorm.

Voor mijn maatje maakte ik dus een serie posters. In totaal zijn het er 16 geworden en je kunt ze via onderstaande link downloaden. Wel ben ik ervan overtuigd dat de posters niet werken, als je als leerkracht de werkvormen niet goed kent. Ik heb zelf het boek ‘Coöperatief leren in het basisonderwijs‘ van M. Forrer en B. Kenter in de kast staan waar ik deze werkvormen uitgehaald heb.

 

Classdojo – Posters coöperatief werken

 

 

Share Button

8 reacties op Classdojo – Posters coöperatieve werkvormen

  1. Hoi Inger,

    Ik werk zelf met ClassDojo én met coöperatieve werkvormen en zou heel graag de posters willen bekijken. Zou je even naar de link willen kijken, hij werkt niet.

    Groetjes Tessa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *