Boekenbingo 2016 – update 12

De Boekenbingo van 2017 is op 4 januari van start gegaan, maar hierbij dan toch nog mijn laatste update van de vorige editie. Ik heb wel even getwijfeld of ik deze nog moest delen, maar ook bij de laatste 5 boeken zaten echt een aantal pareltjes. Wat mij betreft moeten deze boeken toch echt gedeeld worden met meer mensen.

5. Alle dieren levend en vrij – Mariken Jongman
Een bijzonder boek dat heel anders ging qua verhaal dan ik vooraf had gedacht. De verhaallijn vind ik soms wel wat heftig en onvoorstelbaar, bijvoorbeeld Gijs die midden in de nacht het huis verlaat om dieren te redden met Dietie. Wel vind ik het heel interessant dat er over zo’n onderwerp een boek is geschreven voor kinderen. Het laat je wel nadenken over het dierenwelzijn in Nederland en over wat wel en niet goed is. Ik hoop dat het kinderen ook op die manier aan het denken krijgt.

4. De Outsiders (Broederband #1) – John Flanagan
Wauw! Eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop om dit boek te gaan lezen. De titel, voorkant en de flaptekst op de achterkant spraken me niet echt aan. Daarnaast is het boek ook best dik en dat allemaal bij elkaar zorgde ik ervoor dat ik het lezen van dit boek bleef uitstellen terwijl ik het al in februari in huis had… Dit bleek echt een vergissing! Wat heb ik genoten van dit boek! Eigenlijk baal ik nu dat ik het boek niet nog later ben gaan lezen, want dan had ik meteen de rest van de serie kunnen lezen. Nu ‘moet’ ik eerst nog drie andere boeken voor de boekenbingo.
Het verhaal is spannend, leuk, grappig en neemt je al snel mee in de avonturen van Hal en zijn vrienden binnen de Broederband. Het enige nadeel van dit boek is het einde, je wilt zo snel mogelijk deel 2 gaan lezen. (Ondertussen heb ik de serie gelezen t/m deel 4).

3. Ā De metro van Magnus – Joke van Leeuwen
Ik zag er een beetje tegenop om dit boek te lezen. Het laatste boek dat ik gelezen heb van Joke van Leeuwen, Deesje, vond ik namelijk geen leuk boek. Gelukkig maar dat ik dit boek moest lezen voor de boekenbingo 2016 en zo mocht ontdekken dat Joke ook geweldige boeken heeft geschreven. Heerlijk boek over de fantasie van een kind. Doe mij nog maar een ritje met de metro van Magnus.

4. Hier is de boze heks – Hanna Kraan
Wat een leuke verzameling verhalen! Dit boek moet je niet snel willen lezen. De verhalen zijn veel leuker als je er een paar per dag leest. Volgens mij een fantastisch voorleesboek voor groep 3 en 4.
De dieren in het boek hebben ieder echt een eigen karakter. De egel vond ik het minst leuk, wat kan die zeuren zeg. Gelukkig maar dat ik die beestjes in het echt niet kan verstaan šŸ˜‰

5. Rond vierkant vierkant rond – Ted van Lieshout
Wat een bijzonder boek. Ik had echt geen idee wat ik moest verwachten. Ontzettend veel geleerd over gedichten en genoten van de vele gedichten in het boek. Ook meteen een leuk idee opgedaan voor het vaderdagcadeau dit schooljaar.

alle dieren levend en vrijoutsidersboze heksrond vierkant

Share Button