Gelukkig 2017

De eerste twee weken van dit nieuwe jaar zijn al voorbij, maar toch wil ik jullie in deze blog nog een gelukkig 2017 wensen. Vorig jaar had ik mezelf aan het begin van het jaar een doel gesteld voor mijn website: Ik wilde gemiddeld één bericht per week plaatsen. Helaas is dit niet helemaal gelukt. Sowieso heb ik periodes gehad dat ik ineens weer ontzettend veel ideeën had en er dus veel online kwam. Andere periodes bleef het soms aardig stil op mijn site. Toch ga ik het dit jaar weer proberen. Nu denk je misschien dat ik dat wel kan zeggen, maar tot nu toe was er nog niets geplaatst op www.jufinger.nl. Daar heb je dan ook helemaal gelijk in. Ik ga het echter toch weer proberen. Nieuwsgierig naar wat ik het komende jaar dan zoal hoop te plaatsen op mijn site? Lees dan verder.

Boekenbingo
Dit jaar doe ik, net als de afgelopen twee jaar, mee aan de Boekenbingo van juf Sanne. Op dit moment heb ik twee van de zestig boeken gelezen. Op Goodreads plaats ik na ieder gelezen boek een korte recensie en geef ik een beoordeling van 1 tot en met 5 sterren. Op mijn site zal ik per vijf boeken een bericht plaatsen met daarin dezelfde recensies. 16 van de 26 leerlingen uit mijn groep gaan in ieder geval ook proberen mee te doen. De rest hoop ik de komende periode nog enthousiast te krijgen.

gelukkig 2017

Onderwijsliteratuur
Naast de recensies die ik schrijf over de boeken van de Boekenbingo, wil ik dit jaar meer recensies plaatsen over onderwijsliteratuur. Momenteel heb ik al een dik boek thuis liggen over PBS in de klas. Verder staat ‘Wiebelen en friemelen in de klas‘ al een lange tijd op mijn lijstje van boeken die ik nog wil lezen. Waarschijnlijk zullen er vast nog meer mooie en goede boeken zijn op het gebied van onderwijs die ik ga lezen. Deze zal ik dan ook met jullie delen.Wellicht kan ik zelfs weer een mooie winactie organiseren.

Inspiratievolle bijeenkomsten
Als lid van The Crowd hoop ik dit jaar diverse malen deel te nemen aan leerzame bijeenkomsten. De dingen die ik daar mag leren en de inspiratie die ik mee neem, wil ik zeker in blogs verwerken en delen. Ben je geïnteresseerd in The Crowd? Ik vind het lidmaatschap echt het geld waard. Verder ben ik van plan om op 11 maart naar EdCampNL te gaan. Daar heb ik The Crowd 2 jaar geleden ontdekt, dus dat is ook een optie om ons te leren kennen, want The Crowd zijn wij.
Vergeet ik hier bijna Primair Onderwijs Gaat Ontmoeten te vermelden. Dit organiseer ik dit jaar voor de derde keer met een club enthousiaste leerkrachten. Op 5 februari vindt deze middag plaats in Gorinchem. Vind jij het leuk om andere enthousiaste leerkrachten te ontmoeten? Dan ben je van harte welkom.

Lesmateriaal
Natuurlijk ben ik ook van plan lesmateriaal met jullie te delen. Ik heb al wat materiaal klaar staan op mijn laptop dat ik heb gemaakt voor de DIY Onderwijs Swap. Zelf denk ik dat er nog meer leerkrachten zijn die dat wellicht leuk vinden voor in de klas.

Al met al geloof ik dat ik best leuke plannen heb, nu nog uitvoeren. Maar deze blog is in ieder geval een begin!

Share Button