Recensie: Het geheim van de doolhofstad (Fluistervlammen 1)

Recensie van juf Hélène
Dit boek werd aangeprezen met de woorden: Voor de fans van Harry Potter, Narnia en Nevermoor… Aangezien ik een grote Harry fan ben en ook met heel veel plezier de Nevermoor boeken heb gelezen, werd ik al zeer nieuwsgierig. Als je dan ook nog de prachtige omslag ziet van Het geheim van de doolhofstad en de beschrijving leest, dan snap je wel dat ik dit boek heel graag wilde gaan lezen.

Korte samenvatting

Benjamiah woont boven de oude en stoffige boekhandel van zijn oma. Hij piekert veel, want hij is bang dat zijn ouders gaan scheiden en hij heeft weinig vrienden. Maar dan krijgt hij per post een mysterieuze pop opgestuurd. De pop komt ’s nachts op magische wijze tot leven en blijkt in een aap en een vogel te kunnen veranderen. Benjamiah volgt de vogel door een verborgen deur in de boekhandel naar een andere wereld. Een wereld die bestaat uit een doolhof van straten, waar kleur net zo waardevol is als goud en waar getoverd wordt met behulp van poppen…

Op deze magische plek, de stad Slingerwald, ontmoet Benjamiah de brutale Elizabella. Zij is vastbesloten de verdwijning van haar broer op te lossen. Benjamiah en Elizabella moeten het tijdens hun zoektocht opnemen tegen kleurenstropers, een bloeddorstige Minotaurus en een duistere magiër die over Slingerwald regeert. Zullen ze Elizabella’s broer terugvinden en komt Benjamiah ooit weer thuis?

Lees alvast het verhaal tot en met blz. 18 in het leesfragment

Wat vind ik van het boek?
de geheim van de doolhofstad

Het geheim van de doolhofstad is deel 1 van de nieuwe serie Fluistervlammen. Jordan Lees heeft een prachtig debuut geschreven!

De kaft van het boek intrigeert al, met een voorkant waar je van alles al op kunt zien: een vogel, een slang, vreemd licht en speelkaarten. Om het nog mysterieuzer te maken, kreeg ik van de uitgever ook nog vier speelkaarten met het boek meegestuurd. Als je eenmaal begint aan het verhaal, is het moeilijk weg te leggen, heerlijk spannend en het leest erg vlot.

Voor ieder hoofdstuk staat een stukje uit het boek “een korte geschiedenis van Slingerwald”, zodat je een aantal dingen die gebeuren in het boek snel kunt plaatsen, zonder dat iemand uit het verhaal dat moet verklaren. Daardoor blijft het verhaal soepel lopen.

De geweldige illustraties van Vivienne To geven je een kleine indruk van hoe het er echt uitziet in Slingerwald, de plattegrond van de plaats voor in het boek, stelt je in het begin voor raadsels, maar hoe verder je komt in het boek, hoe meer je ervan begrijpt.

Het boek is geschreven voor kinderen van 9 jaar en ouder, maar ook volwassenen kunnen hier prima bij wegdromen. Ik ben zeer benieuwd naar de volgende delen!

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Van Goor via De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank!

Share Button