Evaluatie schoolreis

Het schoolreisje is vaak toch wel hét uitje van het schooljaar. Meestal is het een uitdaging om iets te verzinnen waarvan je denkt dat alle leerlingen gaan genieten. Wij gingen dit jaar naar het IJM nettenpark en hadden het idee dat onze leerlingen volop genoten. Er waren wel wat extra blauwe plekken en her en der een schaafwond(je), maar voor ons gevoel ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Als leerkrachten evalueren we altijd het schoolreisje, maar mijn collega wilde dat ook met de leerlingen doen. Vandaar dat ik een formulier maakte voor de klas voor de evaluatie van de schoolreis.

Doel van het formulier

Met het formulier ‘evaluatie schoolreis’ krijg je een beter beeld van hoe je leerlingen het schoolreisje hebben ervaren. Naast het beantwoorden van vragen over wat het leukst en minst leuk was, mogen de leerlingen ook een tekening maken over het schoolreisje. Verder wordt er gevraagd naar wat voor het weer het was en of er wellicht iets geleerd is. Zelfs in pretpark kan je best wat leren.

Gratis download

Niet ieder schoolreisje gaat naar een pretpark. Ik heb daarom drie verschillende achtergronden gebruikt voor de evaluatie schoolreis. Je kunt kiezen uit pretpark, strand of bos. Suggesties voor andere achtergronden zijn welkom. Laat ze weten in een reactie onder dit bericht en wellicht vind je jouw suggestie binnenkort bij de downloads.

Share Button