Recensie: Het wilde leven van Billy de hamster

Billy de hamster, ik kende hem niet. Toen ik in mijn mailbox zag dat ik een recensie-exemplaar kan aanvragen van de Billy-bundel was ik lichtelijk verbaasd dat ik nog nooit van deze hamster had gehoord. De afgelopen jaren stond ik natuurlijk als juf voor groep 7/8, maar in de periode dat ik les mocht geven aan de middenbouw zijn de boeken over Billy los van elkaar uitgekomen. Het wilde leven van Billy de hamster ziet er echt uit als een aantrekkelijk voor kinderen vanaf 6 jaar dus de losse delen deden dat vast ook. Gelukkig nu een soort herkansing met deze bundel als moeder van een 6-jarige en leerkracht van groep 4/5.

Korte samenvatting

Ontdek in Het wilde leven van Billy de hamster vier verhalen over deze bijzondere cowboy. Billy is klein, maar heeft een groot hart en is behoorlijk dapper! In het eerste verhaal in het boek ontmoet je meteen zijn vrienden. Met Pierke de worm en Trijntje de muis beleeft Billy daarna nog meer avonturen. Hij maakt de beruchte vos aan het schrikken, vangt een heuse bizon, hij gaat op zoek naar een schat en nodigt zelfs een oude gier uit voor zijn feestje.

Bekijk alvast van twee verhalen een aantal pagina’s in het inkijkexemplaar

Wat vind ik van het boek?
het wilde leven van billy de hamster

Wat is Het wilde leven van Billy de hamster een tof boek voor beginnende lezers die al net iets meer aankunnen. Het boek is heerlijk kleurrijk, de illustraties passen prachtig bij de tekst en de hoeveelheid tekst is overzichtelijk voor kinderen. Het lettertype is prettig leesbaar en de verhalen zijn goed te begrijpen.

In ieder verhaal beleeft Billy een nieuw avontuur en vooral Pierke speelt daarbij vaak een belangrijke rol. De verhalen eindigen altijd met een uitspraak van Pierke en ik vond dat echt leuk om dat stukje herkenbaarheid te ontdekken. Billy beleeftdingen die passen bij de leef- en belevingswereld van kinderen in groep 3 en groep 4 en alles is zo geschreven dat kinderen zich echt Billy kunnen gaan voelen.

Een gave verhalenbundel voor de middenbouw waar menig kind veel leesplezier aan zal beleven. Schrik niet als je ineens hardop gegrinnik hoort als je dit boek de klas inhaalt.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Gottmer Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button