Recensie: John Lennon (Little People, BIG DREAMS)

De serie Little People, BIG DREAMS blijft zich maar uitbreiden. Op de website met alle delen zijn ondertussen meer dan 120 producten te koop: De boeken los, sets en zelfs spelletjes. Ik ben blij dat ik niet bij De Vier Windstreken werk, want het is toch bijna onmogelijk om te kiezen welke delen je wilt vertalen als uitgever. Dat ze voor John Lennon gekozen hebben, snap ik wel. The Beatles horen toch wel echt bij een stukje muziekgeschiedenis dat ook kinderen in Nederland moeten kennen.

Korte samenvatting

Toen John Lennon met een paar jongens op school een bandje begon, had hij nooit kunnen voorzien dat de wereld van de muziek daarna nooit meer hetzelfde zou zijn. Met hun opwindende nieuwe geluid, rebelse houding en talent voor het schrijven van liedjes viel het publiek als een blok voor The Beatles. 
Vandaag de dag herinneren we ons John niet alleen als muzikaal icoon, maar ook als een voorvechter van wereldvrede. Achter in dit boek bevindt zich een tijdlijn met biografie en foto’s over het inspirerende leven van deze musicus en dromer. 

Bekijk alvast een deel van het boek bekijken? Dat kan in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Wie kent The Beatles nou niet? De illustraties in dit boek vond ik echt heerlijk herkenbaar bij beelden die ik gezien heb over John Lennon en de rest van de groep. Misschien te voorspelbaar, maar van mij had er zeker ook een illustratie in gemogen van The Beatles en het bekende zebrapad.

Net als in de andere boeken van Maria Isabel Sánchez Vegara is het levensverhaal van de beroemdheid in het boek kort omschreven, maar worden de belangrijkste details sowieso vermeld. Ik vind het altijd fijn in deze boeken dat er ook iets instaat over de jeugd. In dit geval was het interessant om te lezen over hoe John Lennon was als leerling op school.

Achterin staat uitgebreider geschreven over het leven van John Lennon. Zelf vind ik wel dat er op een andere manier geschreven had kunnen over zijn dood. Hier miste ik echt wat informatie.

John Lennon gaat mooi in mijn boekenkast bij alle andere delen totdat ik ze op school nodig heb of totdat mijn eigen kinderen ze willen lezen.

Ik heb trouwens wel even gekeken tussen al die delen van Little People, BIG DREAMS. Ik hoop dat sowieso Vincent van Gogh, Beyoncé, Sally Ride en Leo Messi in het Nederlands mogen verschijnen.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button