Recensie: Echt of fake – Een te gekke geschiedenis

Recensie van juf Hélène
Wat leuk! Een weetjesboek over de geschiedenis. Van deze makers is al eerder het boek Held of schurk verschenen, wat al een interessant boek is over verschillende personen uit de geschiedenis, vanaf de Egyptenaren tot aan het moderne China. Nu dus een boek waar gekeken wordt of verhalen echt of verzonnen zijn. Een waarschuwing in Echt of fake – Een te gekke geschiedenis vooraf: “Waarschuwing voor de lezer: alles in dit boek is 99.99% echt, behalve wat niet echt is. Dat is dan 100% fake.”

Samenvatting

Ontdek welke verhalen uit de geschiedenis échte onzin zijn, en welke ongelofelijk, maar waar!

  • Voorspelden de Maya’s het einde van de wereld?
  • Was de meest succesvolle piraat een vrouw?
  • Rust er een vloek op Toetanchamons graf?
  • Werd er ooit een oorlog gevoerd om vogelpoep? – En zit er een stukje Djenghis Khan in elk van ons?

Lees alvast het hoofdstuk Voorspelden de Maya’s het einde van de wereld? in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Echt of fake is een makkelijk te lezen boek over allerlei weetjes uit de geschiedenis. Je wordt meegenomen door 10 vragen die gesteld worden bij verschillende periodes uit de wereldgeschiedenis.

We worden meegenomen naar het oude Egypte, de Grieken en de Vikingen. Maar ook de hekserij komt aan bod, net als piraten, de 19e eeuw en de ruimtevaart.

Een heel divers boek waar op een prettige manier allerlei feitjes aan bod komen. Ieder hoofdstuk begint met een tijdlijn en 5 vragen waarbij je zelf aan kunt geven of je denkt dat het echt of fake is. In ieder hoofdstuk wordt de informatie op een andere manier gebracht: je moet een code kraken, krijgt quizvragen, of je leest een geheim boek. En natuurlijk krijg je aan het einde van het hoofdstuk de antwoorden op de vragen van het begin.

De leuke tekeningen van Wendy Panders vullen de tekst prima aan. Ik vind het een fijn boek voor kinderen vanaf een jaar of 8 om meer te weten te komen over geschiedenis. Ze hoeven daarbij niet het boek van voor tot achter te lezen, maar kunnen per hoofdstuk lezen over dat deel waar ze meer over willen weten.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button