Recensie: De mooiste vis van de zee gelooft niet alles

Recensie van juf Ivette
Hoera! De mooiste vis van de zee is al ouder dan dertig jaar en daarom las ik het boek De mooiste vis van
de zee gelooft niet alles
. De boeken zijn allemaal gemaakt door Marcus Pfister, een Zwitserse auteur en illustrator van kinderprentenboeken.

Het verhaal

Regenboog is de mooiste vis van de zee. Maar hij is trots en ijdel, daardoor had hij heel lang geen enkele vriend. Pas als hij een paar van zijn mooie schubben weggeeft, vinden ze hem aardig en merkt Regenboog dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan om de mooiste te zijn!

Op een dag ontwaakt Regenboog na zijn middagdutje, doordat hij geroepen wordt door Geelvin. Ze kennen elkaar nog niet, maar Geelvin heeft groot nieuws. Geelvin zegt dat er op de bodem van de zee een luik is gevonden en dat iemand dit luik wil openen. Maar dan zal al het water van de zee wegstromen. Een dag later komt Geelvin met ander schokkend nieuws. En zo probeert hij keer op keer Regenboog en zijn vriendjes bang te maken.

Zij trappen hier echter niet in. Op een dag zien ze Geelvin helemaal alleen zwemmen, niemand wil nog met hem omgaan nadat hij iedereen bang heeft proberen te maken. Roodvin krijgt medelijden en bedenkt een prachtige oplossing.

Een mooi verhaal over vriendschap en eerlijk zijn.

Lees en bekijk alvast wat pagina’s in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

De boeken van Regenboog kenmerken zich door het sociale aspect dat steeds een grote rol speelt in ieder boek. Er zit altijd een diepere laag in het verhaal. De mooiste vis van de zee gelooft niet alles leert kinderen iets over eerlijkheid en vriendschap.

Net zoals in de andere boeken over de mooiste vis van de zee, heeft ook dit boek weer het welbekende glitterlaagje op sommige vissen. Dit spreekt kinderen natuurlijk heel erg aan. Ik vind het zelf altijd heel fijn om met dit soort prentenboeken extra aandacht te kunnen besteden aan de sociaal emotionele ontwikkeling, na het voorlezen komen de mooiste groepsgesprekken op gang.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button