Winactie: Uitgeverij Pica

Al voordat ik begon met mijn website las ik regelmatig tijdschriften, websites en boeken over het onderwijs om daarmee een, hopelijk, betere leerkracht te worden. Ik vind het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen het onderwijsveld en altijd te kijken hoe mijn lessen beter kunnen. Als er één uitgeverij is die al veel goede onderwijsboeken op de markt heeft gebracht dan is het Uitgeverij Pica wel. In mijn boekenkast staan best een aantal boeken van Uitgeverij Pica en ik wil jullie graag laten weten waarom ze het lezen waard zijn.

En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?

Het nieuwste boek dat ik in mijn kast heb staan. Eigenlijk staat het helemaal niet in mijn boekenkast, maar ligt En als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? beneden op de keukentafel. Iedere keer lees ik weer een gedeelte en laat dat dan even op me inwerken.

Natuurlijk kan ik het boek sneller uitlezen, maar ik wil nadenken over wat ik lees. Wat kan ik gebruiken in mijn eigen praktijk? Hoe kan ik mijn werkdruk en wellicht die van collega’s verlagen? En welke ruimte krijgen we dan? Veel interessante materie en een boek waar ik zeker nog in terug ga lezen.

Wiebelen en friemelen in de klas

Sinds dit boek heb ik vaker mijn ZiP-bril op en denk ik beter om te kunnen gaan met onder- en overprikkeling. Wiebelen en friemelen in de klas begint met een stuk theorie en is daarna vooral zeer praktisch. Ik vind het fijn om echt adviezen te lezen waar ik iets mee kan in de klas en eigenlijk al meteen de volgende dag. Op die manier heb ik ook het idee dat het het beste werkt.

Samen de online wereld verkennen

Dit boek heb ik met een winactie gewonnen en als leerkracht van groep 7/8 vind ik Samen de online wereld verkennen een fijn boek om in huis te hebben. De online wereld verandert onwijs snel en ik probeer op de hoogte te blijven, maar dat lukt me echt niet. In dit boek staan zowel voor leerkrachten als ouders antwoorden, tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

De onderwijs almanak

Op de NOT 2017 werd de Onderwijs Almanak gratis uitgedeeld aan mensen die de stand van Pica bezochten. Dit boekje heeft sindsdien een plek in mijn kast op school en zo af en toe blader ik het weer even door en lees ik wat praktische tips. Een fijn boekje om bij de hand te hebben.

Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Na het Pica Onderwijscongres van 2017 ging ik met dit prachtige boek in mijn tas naar huis. Met handtekening van Marcel en de tekst: ‘De kwaliteit van de rekenles kan nooit beter zijn dan de leerkracht die de les geeft.‘ Een mooie tekst bij een boek wat pas gaat werken als je er als leerkracht mee aan de slag gaat. Iedere leerkracht zal dit deels op zijn/haar eigen manier doen, maar voor mij is het belangrijk dat we als leerkrachten nadenken over wat nou echt effectief is. Dit boek laat je nadenken over de lessen die je geeft en de sommen die je aan je leerlingen leert.

Kleppen dicht

Nog een boek dat gesigneerd in mijn kast staat. Kleppen dicht moet je niet van voor naar achter willen lezen. Je moet in het boek zoeken naar wat je nodig hebt en daarmee aan de slag gaan. Momenteel werken Michel en Patricia aan een tweede boek, Kleppen open, en ik ben daar zeer benieuwd naar. 

En nog meer…

Naast bovenstaande boeken heb ik ook nog PBS in de klas, Expliciete Directe Instructie en van werkdruk naar werkplezier (daar schreef ik ook een blog over) in mijn boekenkast staan. Mijn wensenlijstje zal ik hier maar niet noemen. Toen ik net keek welke boeken Uitgeverij Pica allemaal nog meer heeft die ik graag zou willen lezen, werd ik ontzettend hebberig.

Winactie

Word jij al hebberig van deze blog? Kijk dan maar snel op de site van Uitgeverij Pica naar hun huidige top 10 boeken. Ik mag namelijk één iemand blij maken met drie boeken uit de top tien. Bij deze winactie is er dus maar één winnaar, maar dan ben je wel meteen een heel gelukkige winnaar! Je kunt natuurlijk ook deelnemen voor je school en jezelf én je collega’s blij maken.

Winnen?

Laat in een reactie weten welke drie boeken jij zou willen winnen. Reageren kan onder dit bericht, op FacebookInstagram of Twitter. Reageer je overal? Dan maak je dus vier keer kans.
Delen op social media vinden we erg leuk.

Wil je ons volgen? Dan ben je van harte welkom.
Facebook: Juf Inger en Uitgeverij Pica
Twitter: Juf Inger en Uitgeverij Pica
Instagram: Juf Inger

Je kunt deelnemen aan deze winactie tot zondag 28-10-2018, 18:00 uur. De winnaars zullen bekend gemaakt worden op mijn website en op Facebook en zullen een persoonlijk bericht ontvangen.

Share Button