Al voordat ik begon met mijn website las ik regelmatig tijdschriften, websites en boeken over het onderwijs om daarmee een, hopelijk, betere leerkracht te worden. Ik vind het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen het onderwijsveld en altijd te kijken hoe mijn lessen beter kunnen. Als er één uitgeverij is die al veel goede onderwijsboeken op de markt heeft gebracht dan is het Uitgeverij Pica wel. In mijn boekenkast staan best een aantal boeken van Uitgeverij Pica en ik wil jullie graag laten weten waarom ze het lezen waard zijn.

En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?

Het nieuwste boek dat ik in mijn kast heb staan. Eigenlijk staat het helemaal niet in mijn boekenkast, maar ligt En als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? beneden op de keukentafel. Iedere keer lees ik weer een gedeelte en laat dat dan even op me inwerken.

Natuurlijk kan ik het boek sneller uitlezen, maar ik wil nadenken over wat ik lees. Wat kan ik gebruiken in mijn eigen praktijk? Hoe kan ik mijn werkdruk en wellicht die van collega’s verlagen? En welke ruimte krijgen we dan? Veel interessante materie en een boek waar ik zeker nog in terug ga lezen.

Wiebelen en friemelen in de klas

Sinds dit boek heb ik vaker mijn ZiP-bril op en denk ik beter om te kunnen gaan met onder- en overprikkeling. Wiebelen en friemelen in de klas begint met een stuk theorie en is daarna vooral zeer praktisch. Ik vind het fijn om echt adviezen te lezen waar ik iets mee kan in de klas en eigenlijk al meteen de volgende dag. Op die manier heb ik ook het idee dat het het beste werkt.

Samen de online wereld verkennen

Dit boek heb ik met een winactie gewonnen en als leerkracht van groep 7/8 vind ik Samen de online wereld verkennen een fijn boek om in huis te hebben. De online wereld verandert onwijs snel en ik probeer op de hoogte te blijven, maar dat lukt me echt niet. In dit boek staan zowel voor leerkrachten als ouders antwoorden, tips en oefeningen om mee aan de slag te gaan.

De onderwijs almanak

Op de NOT 2017 werd de Onderwijs Almanak gratis uitgedeeld aan mensen die de stand van Pica bezochten. Dit boekje heeft sindsdien een plek in mijn kast op school en zo af en toe blader ik het weer even door en lees ik wat praktische tips. Een fijn boekje om bij de hand te hebben.

Effectief rekenonderwijs op de basisschool

Na het Pica Onderwijscongres van 2017 ging ik met dit prachtige boek in mijn tas naar huis. Met handtekening van Marcel en de tekst: ‘De kwaliteit van de rekenles kan nooit beter zijn dan de leerkracht die de les geeft.‘ Een mooie tekst bij een boek wat pas gaat werken als je er als leerkracht mee aan de slag gaat. Iedere leerkracht zal dit deels op zijn/haar eigen manier doen, maar voor mij is het belangrijk dat we als leerkrachten nadenken over wat nou echt effectief is. Dit boek laat je nadenken over de lessen die je geeft en de sommen die je aan je leerlingen leert.

Kleppen dicht

Nog een boek dat gesigneerd in mijn kast staat. Kleppen dicht moet je niet van voor naar achter willen lezen. Je moet in het boek zoeken naar wat je nodig hebt en daarmee aan de slag gaan. Momenteel werken Michel en Patricia aan een tweede boek, Kleppen open, en ik ben daar zeer benieuwd naar. 

En nog meer…

Naast bovenstaande boeken heb ik ook nog PBS in de klas, Expliciete Directe Instructie en van werkdruk naar werkplezier (daar schreef ik ook een blog over) in mijn boekenkast staan. Mijn wensenlijstje zal ik hier maar niet noemen. Toen ik net keek welke boeken Uitgeverij Pica allemaal nog meer heeft die ik graag zou willen lezen, werd ik ontzettend hebberig.

Winactie

Word jij al hebberig van deze blog? Kijk dan maar snel op de site van Uitgeverij Pica naar hun huidige top 10 boeken. Ik mag namelijk één iemand blij maken met drie boeken uit de top tien. Bij deze winactie is er dus maar één winnaar, maar dan ben je wel meteen een heel gelukkige winnaar! Je kunt natuurlijk ook deelnemen voor je school en jezelf én je collega’s blij maken.

Winnen?

Laat in een reactie weten welke drie boeken jij zou willen winnen. Reageren kan onder dit bericht, op FacebookInstagram of Twitter. Reageer je overal? Dan maak je dus vier keer kans.
Delen op social media vinden we erg leuk.

Wil je ons volgen? Dan ben je van harte welkom.
Facebook: Juf Inger en Uitgeverij Pica
Twitter: Juf Inger en Uitgeverij Pica
Instagram: Juf Inger

Je kunt deelnemen aan deze winactie tot zondag 28-10-2018, 18:00 uur. De winnaars zullen bekend gemaakt worden op mijn website en op Facebook en zullen een persoonlijk bericht ontvangen.

Share Button

58 Comments on Winactie: Uitgeverij Pica

 1. Juf Inger, gefeliciteerd met het jubileum van je website!
  Mijn top 3:
  En als we gewoon weer eens gingen lesgeven
  Elke les telt
  Teken je gesprek
  Hartelijke groeten,
  Marianne

 2. Hopelijk ben ik nog op tijd!
  Op mijn wensenlijstje staan:
  Close reading
  ‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven
  Wiebelen en friemelen
  Deze aanvulling zou geweldig zijn in de orthotheek bij ons op school!

 3. Oeh wat zou ik deze graag willen winnen! Mooie aanvulling voor mijn boekenverzameling, als net afgestudeerde leerkracht. Ik heb al EDI en Effectief rekenonderwijs, maar daar zou ik graag aan toe willen voegen: Elke les telt, Close reading en Wiebelen en friemelen!

 4. Wauw wat een gave boeken! Ik vind het heel moeilijk om een top 3 te geven zo op het laatste moment, maar aan het boek wiebelen zou ik op dit moment heel veel hebben!

  Groetjes Marise

 5. Wow wat gaaf!! Ik zou heel graag willen winnen:
  Expliciete directe instructie
  En als we nu gewoon weer eens lesgeven
  Elke les telt

  Duimen draaien 🙂

 6. Wauw wat een super gave actie! Daar doe ik natuurlijk graag aan mee!
  Deze boeken zouden mijn collega’s en ik heel goed kunnen gebruiken:
  Ik zou heel graag uit de topt 10 willen:
  close reading
  de professionele schoolcultuur
  elke les telt
  En natuurlijk schrijf ik er ook nog een een recensie over voor op de website!

 7. Wat boffen wij dat we als volgers/lezers mee mogen genieten van deze feestweek! Want je zet ons met deze leuke winacties wel heel erg in het zonnetje! Leuk!

  Ik zou graag het boek effectief rekenonderwijs willen winnen. Ik werk in het speciaal onderwijs en zie overal de uitdaging in! Ik heb veel geprobeerd met mijn rekenonderwijs, maar toch kan ik er echt nog van wakker liggen. Ik hoop dat dit boek mij de tips kan geven die ik zoek! Ik hoor er heel veel goede verhalen over! Weer effectief rekenonderwijs en niet meer wakker liggen ?

  Ook zou ik graag het boek teken je gesprek willen winnen. In het speciaal onderwijs zet je ook veel in op gedrag. Ik heb een aantal leerlingen voor het 3de jaar en dat betekent dat ik veel met ze inzet op gedrag. Groepsgesprekken, filmen, bespreken, elkaar feedback geven enz. Enz. Een van de dingen die we elk jaar doen en waar de kinderen echt om vragen. Is elkaar vertellen waarom we op deze school zitten en hoe anderen je kunnen helpen. Zo mooi om te zien hoe de kinderen elkaar in vertrouwen nemen, elkaar helpen en feedback geven! Dit boek zou nog een stap verder zijn. Het uittekenen voor kinderen die dat nodig hebben (lln. Met autisme o.a.), maar ook voor de anderen. En steeds met elkaar kijken waar we zijn en welke stappen we al hebben gemaakt. Met elkaar naar het stappenplan kijken. Ik ben al helemaal enthousiast!

  Daarnaast zou ik ook het boek Close-reading graag lezen! Nieuwsbegrip biedt ons niet genoeg en ik ben daarom steeds opzoek hoe we dit in andere lessen kunnen toepassen. De taalthema’s bieden hier veel ruimte voor en leven echt bij de kinderen (we kleden de klas ook echt aan in het thema). Toch weet ik niet goed hoe ik dit moet aanpakken. Daar kan dit boek mij vast bij helpen.

  Waarom ik zo enthousiast ben? Ik heb zin om de boeken te lezen, dingen uit te proberen, mijzelf te ontwikkelen, mijn enthousiasme met de kinderen te delen (zo belangrijk om hen te laten zien dat je ook dingen probeert!) En…daarna mijn collega’s enthousiast te maken!

  Ik ga nu zenuwachtig duimen dat ik binnenkort het leeskwartier mag uitbreiden omdat de juf ook zo verdiept is in haar boek! ?

 8. Wauw, super leuk. Ik zou graag ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ , ‘elke les telt’ en ‘close reading’ willen winnen.

 9. Van harte met je feestje ? Wat een knallende eind-actie!
  Ik zou gaan voor ‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven’, ‘Elke les telt’ en ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’. Lekker praktische boeken, volgens mij!

 10. Weer zo’n gave actie! Ik doe graag mee voor de boeken: wiebelen en friemelen, en wat als we nu weer eens gewoon les gingen geven en effectief rekenonderwijs. (Zou al blij zijn met 1 van deze boeken hoor!)

 11. Toffe actie! Ik doe graag mee. Mooie kans om de boekenkast verder te vullden en hoop dan op:
  – edi
  – gelijke kansen voor iedereen
  – professionele schoolcultuur

 12. Wauw wat een gave winactie!
  Ik zou gaan voor de volgende titels:
  – En wat als wij nu weer eens gewoon gingen lesgeven
  – effectief rekenonderwijs op de basisschool (dit schooljaar ligt de nadruk op ons rekenonderwijs)
  – wiebelen en friemelen in de klas

 13. Wauw wat een gave win actie!
  Mocht ik dit keer een keer winnen dan zou ik de volgende drie boeken wel willen winnen:
  1. Effectief rekenonderwijs op de basisschool
  2. Wiebelen en friemelen in de klas
  3. Elke les telt

 14. Wat een leuke actie!
  Ik zou graag willen winnen:
  1. En als we nou weer eens gewoon gingen lesgeven.
  2. Effectief rekenonderwijs
  3. Elke les telt

 15. Wauw! Wat een toffe actie, van een toffe juf op een toffe site 🙂
  Ik zou graag kans willen maken op: effectief rekenonderwijs op de basisschool, EDI en en wat als we nu weer eens gewoon les gingen geven!
  Ga zo door juf Inger!

 16. Oeh gave actie, zou heel graag me verdiepen in ‘En als we nou eens gewoon weer gingen lesgeven, elke les telt en expliciete directe instructie. Maar er zijn nog meer titels die aanspreken!

 17. Wauw wat een gave winactie! Ik ga voor:
  – Effectief rekenonderwijs op de basisschool
  – En wat als we nu gewoon weer eens gingen lesgeven?
  – Expliciete directe instructie

 18. Hai Inger,
  Gave actie weer!
  Zelf heb ik ook veel van Pica in de kast en op tafel liggen, dus ik herken dat wel!
  Ik zou heel graag het boek van Eva en Martin willen winnen. Liefst 3 stuks, om te delen met mijn liefste collegae en mede Meesterschappers!
  Dus en wat als we nou eens gewoon weer gingen lesgeven?
  Toi Toi Toi

 19. Wat een gave winactie, ik doe graag mee! Ik mag meedenken bij het opzetten van een nieuwe basisschool met vernieuwd onderwijs en ik denk dat deze boeken ons kunnen helpen om een mooi concept neer te zetten.
  Mijn top 3:
  -en wat als we nou eens weer gewoon gaan lesgeven
  -wiebelen en friemelen in de klas
  -teken je gesprek
  Groetjes!

 20. Ik word inderdaad hebberig van al die boeken. Heb er al heel wat in mijn kast staan! Maar, er passen er altijd nog bij en anders maken we ruimte!☺️ Ik zou graag de volgende boeken willen winnen:
  * Elke les telt. (Want de leraar doet ertoe!)
  *En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? (Dat is toch ook gewoon het belangrijkste?!)
  *Close Reading (veel over gehoord, erg benieuwd naar)

 21. Mooie actie!
  Mijn top 3:
  *En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven
  *Elke les telt
  *wiebelen en friemelen
  Lekkere praktische boeken.

 22. Leuke winactie. Sinds ik weer aan het invallen ben, als leerkracht en als interim IBer,kom ik allerlei visies tegen. De directe instructiemodellen (IGDI, EDI) zijn herkenbaar, maar er worden ook heel wat andere modellen gebruikt. Die ik niet altijd begrijp. Of waarvan ik opnieuw ontdek: dit werkt niet! Waarom doen jullie dit zo? Ik onderbouw mijn mening graag met literatuur en daarom zou ik best boeken willen winnen. Naast het ideeënrijke boek Wiebelen, zou ik graag Effectief rekenen op de basisschool en Kleppen dicht winnen.

 23. Juf inter

  Wat zijn boeken toch heerlijk.
  Mijn wensenlijstje:
  1. Als we nu…. deze heb ik zelf al en wil ik graag zelf weer doorgeven
  2. Close trading
  3. Effectief reken onderwijs
  ???

 24. Wat een topprijs! Vandaag het boek ‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?’ uit de brievenbus mogen halen.
  Al heeft pica zoveel keuze dat de brievenbus vaker gevuld zal zijn komende tijd!

  Op de wishlist staan ‘kleppen dicht’, ‘van werkdruk naar werkplezier’ en ‘effectief rekenonderwijs op de basisschool’. Hier kan ik, op verschillende manieren, een hoop collega’s blij mee maken!

 25. Wauw weer zo’n geweldige winactie Inger! Wat leuk! Ik doe graag weer mee, want als bijna afgestudeerde juf vind ik het heerlijk om boeken te lezen waarvan ik de tips direct kan toepassen in de praktijk! Het helpt me ontzettend veel, waardoor ik steeds weer nieuwe dingen blijf uitproberen. Mijn top 3 boeken zijn:
  – En wat als we nou eens gewoon weer gingen lesgeven
  – Expliciete directe instructie
  – Wiebelen en friemelen
  Ik hoop dat je zelf ook hebt genoten van je feestweek! Ik in ieder geval wel! Liefs!

 26. Ik win graag de volgende boeken:
  Wiebelen en friemelen in de klas
  Effectief rekenonderwijs in de basisschool
  Samen de online wereld verkennen.

 27. Leuk!! Ik zou gaan voor
  Als we nou weer eens gewoon gingen lesgeven
  Wiebelen en friemelen
  Close reading

  Nu duimen dat het gaat lukken?

 28. Wauw, super leuk. Ik zou graag ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ , ‘elke les telt’ en ‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?’ willen winnen.

 29. Top actie! In plaats van ze zelf te kopen, zou ik ze wel willen winnen een keer.
  Top 3:
  En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven (toptitel!), teken je gesprek (heel bruikbaar bij onze kindgesprekken op school) en effectief rekenonderwijs (want daar valt ook nog winst te behalen).
  Nu maar duimen!

 30. Ja! Ik zou mijzelf en mijn collega’s blij willen maken met:
  – En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven.
  – Teken je gesprek; over werkhouding

  Nummer 3 is echt ontzettend moeilijk. Ik twijfel tussen elk les telt en effectief rekenonderwijs op de basisschool

  Ik ga duimen…. en vlug meedoen op alle andere kanalen 😉

  Hiep hiep voor jufinger.nl!

 31. Oei, wat een moeilijke keuze! Maar, ik zou graag effectief rekenonderwijs willen lezen, net als close Reading. En als derde wiebelen en friemelen.
  En waarom deze 3? Tja , ik heb er baat bij, mijn leerlingen hebben er baat bij en ook mijn collega’s hebben er baat bij! Over een week krijgen wij inspectie, weten al dat de scores niet voldoende zijn (ondanks vele interventies kunnen wij nu nog niet de eindresultaten voldoende krijgen, maar is er een veilig en goed pedagogisch klimaat!). Daarna zouden deze 3 boeken ons wellicht kunnen helpen om nog beter te worden!

 32. De perfecte winactie voor een zij-instromer (ex-vmbo-docent) ? Mijn top 3: 1. En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven? 2. Effectief rekenonderwijs op de basisschool (Mooie aanvulling op EDI, die ligt al tijden op mijn nachtkastje!) 3. Wiebelen en friemelen
  Nu duimen ?

 33. Twee van de tien boeken heb ik al (EDI en Effectief rekenonderwijs), voor deze actie ga ik voor Wiebelen in de les en Teken je gesprek over werkhouding. Voor mijn zoon, aankomend leraar in het VO, De zes rollen van de leraar.

 34. Wat een gave winactie! Ik zou graag voor mijn collega’s en mijzelf kans willen maken op de volgende boeken:
  – close Reading
  – elke les telt
  – wiebelen en friemelen in de klas

  En nu maar duimen!

 35. Als rekencoördinator wil ik graag “effectief rekenonderwijs op de basisschool” willen winnen.
  Verder lijken me de boeken
  “en als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven” en “close reading” erg interessant? Mooie week heb je er van gemaakt, Inger!

 36. Beste juf Inger,

  Wel een beetje “hebberig” om in je eentje 3 boeken te winnen, maar ik ga het toch proberen. Wij zijn sinds kort gestart met het invoeren van EDI op school. Wat een verademing om weer echt les te mogen geven: uitleggen, voordoen, kinderen meenemen in de instructie, samen oefenen, tot het moment dat het op een succesvolle manier zelfstandig gedaan kan worden.
  Na ruim 30 jaar werkzaam te zijn in het basisonderwijs, ben ik daar als leerkracht echt aan toe. En de leerlingen ook!
  Dus heel graag: En als we nou eens gewoon gingen lesgeven! En als we nou eens gewoon gingen lesgeven! En als we nou eens gewoon gingen lesgeven!
  Inderdaad 3 keer hetzelfde boek, om 2 collega’s, mezelf en de kinderen van onze school blij te maken.

 37. Leuk leuk leuk om te winnen voor mij en mijn collega’s! Mijn top 3: wiebelen en friemelen, effectieve directe instructie en de zes rollen vd leraar. #duimenmaar

 38. Wat een uitsmijter! Kans maken om gewoon 3(!) boeken te kunnen winnen! Mijn keus? Wiebelen en friemelen in de klas, Elke les telt en Teken je gesprek over werkhouding. #fingerscrossed ?

 39. Gave actie! De boeken die ik graag voor mij en mijn collega’s zou willen winnen zijn
  – wiebelen en friemelen
  – effectieve directe instructie
  – de zes rollen van een leraar.
  Standaard, maar het blijft goed om jezelf te verdiepen/in te lezen in de huidige onderwerpen die spelen in het onderwijs.

 40. Wat een mooie actie!!
  Ik doe graag mee en dan voor de volgende boeken;
  -teken je gesprek over werkhouding
  – wiebelen in de klas
  – close reading.

  En nu maar duimen!! ?

 41. Wat leuk! Aangezien ik dit studiejaar ga afstuderen zijn de boeken heel bruikbaar :)!
  Mijn top 3 is:
  – wiebelen en friebelen in de klas
  – effectief rekenonderwijs op de basisschool
  – en als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven

 42. Yes! Zo’n leuke winactie! Ik doe graag mee voor:
  – EDI
  – Wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?
  – Elke les telt

 43. Wat een spetterend einde van deze toffe feestweek. Als ik kijk maar mijn school en klassenpraktijk zou ik graag winnen:
  1) En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven; minder werkdruk meer vakmanschap is de wens altijd. Erg benieuwd naar de aanpak van deze ervaren onderwijsmensen.
  2) Wiebelen en Friemelen; praktisch inzetbaar als leerkracht en intern begeleider.
  3)Expliciete directie instructie; gelezen maar nog niet in mijn kast en daar hoort dit boek wel voor mij en mijn collega’s.

 44. Gefeliciteerd! Wat een fantastische winactie! Ik ben gek op lezen en ben inmiddels door mijn eigen vakliteratuur heen. Poeh het was even lastig maar na alle tien boeken bekeken te hebben kies ik voor de volgende boeken…. Het boek ‘En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven?’ staat hoog op mijn wensenlijstje, ik denk dat ik daar veel uit kan halen voor mijzelf en mijn collega’s. Over ‘Wiebelen & Friemelen in de klas’ hoor ik veel goede verhalen maar ik heb het boek zelf nog niet gelezen. Ik ben benieuwd of dit echt direct toepasbaar is. Tot slot zou ik ‘Elke les telt’ willen winnen omdat ik denk dat ik hier ook veel gebruik van zal maken, niet alleen als juf maar ook wanneer ik bij collega’s mag kijken & coachen in de klas. En nu maar duimen!

 45. Wat een leuke en fijne winactie ook!
  Graag zou ik dan EDI, en wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven en gelijke kansen in de school winnen!
  “Wiebelen en friemelen” heb ik al net als “elke les telt” . De andere titels zijn een mooie aanvulling voor mijn sponzige brein dat dit soort boeken graag absorbeert!

 46. Superleuke actie weer! Mijn top 3:
  *wat als we gewoon weer eens gingen lesgeven
  *elke les telt
  *teken je gesprek

  Allemaal boeken die ik heel interessant vind en volgens mij ook direct bruikbaar zijn in mijn dagelijkse praktijk in het Unitonderwijs.

 47. Wat een gave actie ! Ik doe graag mee voor de volgende boeken. Als eerst zou ik voor wiebelen en friemelen in de klas gaan. Het lijkt mij een erg interessant boek en ik zou meer willen weten over over- en onderprikkeldheid bij kinderen. Het tweede boek zou zijn En als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven. Ook ik als student onderwijsassistent zie de werkdruk in het onderwijs. Ik zou mijn collega’s zo graag willen helpen om die werkdruk te verlagen. Dit boek kunnen mijn collega’s en ik dus erg goed gebruiken. Als derde boek zou ik gaan voor Gelijke kansen in de school. Ik volg momenteel het keuzedeel Interculturele diversiteit en vind het reuze interessant om hier verder mee aan de slag te gaan. Dit boek zal mij hier erg goed mee kunnen helpen !

 48. Wat een fantastische winactie weer!
  Ik kies dan voor…..”Close reading”, “Teken je gesprek over werkhouding” en “En wat als we nu weer eens gewoon gingen lesgeven”
  Nu duimen maar!

 49. Wauw Inger, wat is dit een super gave winactie zeg!!
  Zelf heb ik EDI op mijn keukentafel liggen, naast een aantal andere studieboeken. Maar net als met kinderboeken, heb je ook nooit genoeg studieboeken.
  Ik zou heel graag meedoen met deze winactie. De drie boeken die ik graag zou willen winnen zijn:
  – Close Reading (omdat ik hier zoveel goede verhalen over hoor en ik mijn team er graag meer over wil vertellen)
  – Teken je gesprek (omdat we op school zoekend zijn naar uitgesproken en eigenaarscuap en ik mezelf hier graag ik wil verdiepen)
  – Elke les telt (omdat ik dol ben op praktische tips om mijn lessen beter te maken).

 50. Wauw Inter, wat is dit een super gave winactie zeg!!
  Zelf heb ik EDI op mijn keukentafel liggen, naast een aantal andere studieboeken. Maar net als met kinderboeken, heb je ook nooit genoeg studieboeken.
  Ik zou heel graag meedoen met deze winactie. De drie boeken die ik graag zou willen winnen zijn:
  – Close Reading (omdat ik hier zoveel goede verhalen over hoor en ik mijn team er graag meer over wil vertellen)
  – Teken je gesprek (omdat we op school zoekend zijn naar uitgesproken en eigenaarscuap en ik mezelf hier graag ik wil verdiepen)
  – Elke les telt (omdat ik dol ben op praktische tips om mijn lessen beter te maken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *