Leerkracht tag

Op de website van juf Maike zag ik deze leerkracht tag en het leek me wel leuk om op deze manier wat meer over mezelf te vertellen. Sommige antwoorden weten jullie al, maar dat is vast niet erg. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om mijn antwoorden op de vragen te lezen.

1. In welke groep geef je les?

Sinds het schooljaar 2016-2017 ben ik leerkracht van groep 7/8. Dit schooljaar werk ik voor het eerst vier i.p.v. vijf dagen. Op maandag, dinsdag en woensdag geef ik les aan beide groepen in de combinatieklas en op vrijdag heb ik alleen groep 8. Mijn duo die op donderdag voor de groep staat, geeft dan les aan groep 7. 

2. Welk vak geef je het liefste?

Als je deze vraag aan mijn leerlingen stelt dan zeggen ze vaak lezen. Ik ben gek op lezen, maar dat is niet mijn lievelingsvak om in les te geven. Het meest geniet ik van de rekenlessen. Bij rekenen zie je soms echt de lichtjes ontsteken bij leerlingen en een twinkeling in hun ogen ontstaan. Zo vergeet ik nooit meer de les waarin een meisje uit groep 8 ineens het vermenigvuldigen met rekenen begreep. Ze wilde daarna het liefst de antwoorden door de klas schreeuwen en viel soms bijna van haar stoel omdat ze zo betrokken was bij de les.

3. Welke leerkracht herinner je je nog?

Dit zijn juffrouw Aly en meneer Rensink. In mijn afstudeerstuk heb ik hen ook allebei genoemd. Juf Aly was mijn juf in groep 1 en mijn hele basisschooltijd heb ik haar altijd een fijne, lieve juf gevonden. Van meneer Rensink kreeg ik les in groep 7. Wat ik me van hem het meest herinner zijn de prachtige geschiedenisverhalen die hij kon vertellen.

4. Welke online leerkracht volg jij graag?

Zoals bij juf Maike te lezen is in haar tag, hebben klasvanjuflinda.nl, kinderboekenjuf.nl, jufmaike.nl en ik veel contact met elkaar. Verder ben ik regelmatig te vinden op SpelenmetEngels.nl en kijk ik voor dramalessen graag bij jufanita. Via Instagram, Facebook en Twitter kom ik eigenlijk in aanraking met de meest toffe ideeën en daar volg ik een grote groep leerkrachten. Enkele tips van leerkrachten die ik volg en die ook een website hebben zijn:

5. Wat vind je het leukst aan je werk?

Het lesgeven! Samen met mijn leerlingen dingen leren en genieten. Af en toe even gek doen, soms streng moeten zijn, successen vieren, plezier hebben en nog heel veel meer!

6. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Als ik het gevoel heb dat ik er onvoldoende ben geweest voor een leerling. Niet gezien heb dat een leerling niet lekker in z’n vel heeft gezeten, niet teruggevraagd hebben naar een bijzonder weekend, de teleurstelling bij een leerling niet opmerken bij een cijfer wat tegenvalt (omdat ik het wel goed vond), een ouder niet gebeld hebben na een ongelukje dat mee leek te vallen en dat dan blijkt dat het toch niet meeviel. Dat soort momenten kunnen me echt laten balen en dan vind ik mezelf een loederjuf.

7. Wat is je lievelingsvoorleesboek?

In de jaren dat ik les mocht geven aan groep 3 heb ik heel vaak voorgelezen uit het boek Weg met die krokodil! De leerlingen genoten altijd van dit boek en er zitten ontzettend veel momenten in om te stoppen met een cliffhanger.
In groep 7/8 vind ik het juist fijn om voor te lezen uit boeken die onbekend zijn voor de leerlingen en hen dan lekker te maken door stukjes voor te lezen. Zo heb ik voor de vakantie, tijdens de kinderboekenweek, voorgelezen uit Ik ben Vincent en ik ben niet bang. Met hulp van de mini-leeslessen van Kinderboekenjuf die zij bij dit boek heeft bedacht, denk ik de leerlingen nieuwsgierig gemaakt te hebben. Één leerling vroeg in ieder geval vrijdag of het boek nu in de schoolbibliotheek zou komen.

Vind je het leuk om de leerkracht tag over te nemen op je eigen site? Leuk! Ik vind het dan fijn als je er een link naar deze tag en naar de leerkracht tag van juf Maike, het origineel, erin plaatst. En laat je het me weten? Kan ik het lezen en delen :). 

Afbeelding: http://Designed by Sapann-Design

Share Button