Het Pica Onderwijscongres 2017 – de Basisschool-editie

Toen ik voor de eerste keer het Pica Onderwijscongres voorbij zag komen in mijn tijdlijn, raakte ik al geïnteresseerd. Daarna kwam het nog vaker voorbij en ik begon me toch maar eens goed te verdiepen in deze dag en wat het voor meerwaarde voor mij zou hebben. Ook ontdekte ik dat het op een woensdag was en dat is dan toch voor mijn idee een dag dat ik misschien wel gemist kan worden op school. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat ook gebeuren! Op woensdag 20 september hoop ik namelijk richting Zwolle te vertrekken voor het Pica Onderwijscongres 2017 – de Basisschool-editie.

Waarom wil ik naar deze dag?

Van begin tot eind lijkt deze dag me gigantisch interessant. In het programma is te zien dat zowel Marcel Schmeier als Kees van Overveld een lezing houden. Van beide heren heb ik wat boeken gelezen en ik volg ze trouw op Twitter. Ik sta er altijd voor open om nieuwe dingen te leren en met name de lezing over SEL wil ik graag bijwonen.

Naast de lezingen zijn er 3 workshoprondes. Ik had hier een vluchtige blik op geworpen voordat ik wist dat ik kon gaan en toen al raakte ik overweldigd door de ruime keuze. Toen ik me inschreef, moest ik wel beslissen en dat is me na lang twijfelen gelukt. Maar als het mijn tweede, of wellicht zelfs derde keuze, wordt dan ben ik niet teleurgesteld.

Extra leuk is het natuurlijk ik deze dag niet alleen met figuurlijke bagage naar huis ga, maar ook letterlijk. Iedere deelnemer ontvangt namelijk die dag het boek Effectief rekenonderwijs op de basisschool. Een tijdje geleden las ik al ergens dat dit boek zou verschijnen in september en heb het toen meteen op mijn lijstje gezet met boeken die ik graag wil lezen. Toch een leuk cadeautje.

20 september staat nu duidelijk vermeld in mijn agenda en ik verheug me nu al op een dag vol goede lezingen, interessante workshops, mooie ontmoetingen en vooral veel inspiratie. Wellicht zie ik jou daar ook wel.

 

Share Button