Winactie: Door dik en dun

Over een week is op de meeste scholen de Kinderboekenweek geopend met een leuke opening en leeft het thema van deze week al aardig in de school. Voor mij is de periode voor de Kinderboekenweek extra leuk, omdat ik dan vaak pakketjes in mijn brievenbus vind met daarin boeken. Zo vond ik een tijdje geleden ook een doos van Uitgeverij Holland in de bus met daarin o.a. de verhalenbundel ´Door dik en dun´. Het grote voordeel van dit soort verhalenbundels vind ik altijd dat je daarmee verschillende schrijvers kunt ontdekken en het als onderbreking van een ander voorleesboek kan om tijdens de Kinderboekenweek ook op dat moment aandacht te besteden aan het thema.

Het verhaal

Bundel met verhalen speciaal geschreven voor het thema van de Kinderboekenweek, afgewisseld met gedichten. De verhalen benaderen het thema vanuit verschillende perspectieven: vrienden veraf en dichtbij. Vriendschap die onverwacht op je pad komt; een vriend van wie je afscheid moet nemen. En wat kun je dikke vrienden zijn met een huisdier. De onbekende ander is misschien zomaar een vriend die je nog niet kent?

Wat vind ik van het boek?

Sowieso heb ik tijdens het lezen erg genoten van de tekeningen van Saskia Halfmouw bij alle verhalen. Ondanks dat ze geen kleur bevatten, maken ze de verhalen wel echt extra leuk.

Het verhaal dat toch wel het meeste indruk op mij maakte is het verhaal ‘Kale koppen’ van Rom Molemaker. Ik wil niet teveel verklappen, maar heel bijzonder hoe deze vrienden er voor elkaar zijn. Met een klein traantje in mijn oog de laatste paar regels gelezen van dit mooie vriendschapsverhaal.

Zoals het eigenlijk hoort bij een verhalenbundel zijn in dit boek de verhalen erg afwisselend. Mooi, grappig, bijzonder, een beetje gek of zelfs een beetje verdrietig. Niet ieder verhaal vond ik even fantastisch, maar dat mag. Al met al een bundel die tijdens de Kinderboekenweek zeker een plekje op school verdient en dat bij ons op school ook zeker gaat krijgen.

Winactie

Ja!!! Mijn tweede winactie voor de Kinderboekenweek en dat met deze vriendelijke verhalenbundel. Doe snel mee, want op zondag 30 september om 18:00 uur sluit de deelname al. Wil je kans maken op één van de twee bundels? Dan wil ik graag van je weten met welke boekenpersoon jij wel vrienden zou willen zijn en waarom.

Je mag me dit laten weten op mijn site of op Facebook, Twitter of Instagram, maar wel bij het bericht over de bloghop!

Nienke en Nikki zijn de winnaars van deze winactie. Zij hebben beiden een persoonlijk bericht ontvangen.

Uitgeverij Holland: Bedankt dat ik van jullie twee exemplaren van ‘Door dik en dun‘ weg mag geven.

Share Button