Bloghop Kinderboekenweek 2018

De afgelopen jaren heb ik diverse malen met andere bloggers een linkfeestje georganiseerd. Dit keer pakken we het anders aan en doen we een bloghop. Als het goed is ben je via Kinderboekenjuf op mijn site gekomen via de Bloghop Kinderboekenweek 2018 of is dit de eerste site die je bezoekt en eindig je straks bij Kinderboekenjuf. Vanaf mijn site mag je straks doorhoppen naar Juf Anja, maar lees je wel eerst even mijn blog?

In deze bloghop laten we kennismaken met allerlei toffe ideeën voor de Kinderboekenweek van dit schooljaar. Op de site van Kinderboekenjuf staan bij heel veel kerntitels en andere boeken die goed passen bij het thema ‘Kom erbij!’ mini-leeslessen. Mini-leeslessen zijn voor mij echt een ontdekking geweest toen ik een workshop mocht volgen van Kinderboekenjuf en ik ga ze zeker gebruiken tijdens de Kinderboekenweek. Wil je er meer over weten? Klik dan hier.

Maar er is meer! 

Op de site van Kinderboekenjuf draait het natuurlijk, en terecht, vooral om boeken en lezen, maar ze heeft ook andere gave lesideeën bedacht. Zo kun je er een leuke stelopdracht vinden met de titel: Met welk personage uit welk boek zou jij wel een vriendschap willen?, heeft ze ideeën om film en muziek in die week te betrekken en bedacht ze wat creatieve lessen. Mocht je niet gestart zijn op Kinderboekenjuf.nl met deze bloghop, zorg er dan voor dat je er nog zeker even langsgaat.

Er is nog meer!

Natuurlijk wil ik jullie ook laten kennismaken met mijn eigen ideeën voor de Kinderboekenweek 2018. Ik bedacht een aantal openingen om deze fantastische week mee te starten en een viertal creatieve lesideeën die allen te maken hebben met boeken en/of lezen. Twee weken geleden mocht ik een leuke winactie organiseren rondom het boek Opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden. Echt een aanrader voor de Kinderboekenweek! Mocht je toen niet gewonnen hebben of de winactie hebben gemist?
Een minuut gelden geleden kwam er weer een winactie online! Je kunt de verhalenbundel Door dik en dun winnen. Klik op de link hiervoor om meer te lezen over deze leuke verhalenbundel en hoe je kans maakt op het boek.

En er is nog veel meer!

Want nu je bijna aan het eind bent van mijn blog ga ik je vertellen waarom het de moeite waard is om door te hoppen naar Juf Anja. Vooral voor leerkrachten van groep 3 en 4 is de site van juf Anja het bezoeken meer dan waard, maar zelf heb ik voor mijn groep 7 en 8 ook ideeën gezien die ik kan gebruiken tijdens deze week. Het ‘gooi-een-vriendenverhaal’ en het uitkiezen van een boek voor elkaar zijn mijn favorieten. Ook de vossenjacht is zeker een tof plan, maar vergt wel wat meer organisatie.

Hop maar lekker door en wie weet hop je ook hier weer langs!

 

 

Share Button