Nog maar drie weken en dan begint de Kinderboekenweek. Extra fijn aan die week is dat er allerlei prachtige boeken op de markt komen die goed passen bij het thema. Uitgeverij Moon stuurde mij een recensie-exemplaar op van het boek ‘opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden’. Al voor ik begon met lezen werd ik enthousiast, want wat een vrolijke kleuren springen er van de kaft af bij dit boek. Bij het openen van het boek herkende ik meteen de opmaak van de vorige boeken over deze opa en oma. Mooie platen en een tekst opgemaakt in een prettig lettertype.

Het verhaal

Opa en Oma Oelewapper schieten weer te hulp in een nieuwe Kinderboekenweekspecial!

Opa en Oma Oelewapper kunnen hun ogen niet geloven: ze hebben € 100.000,- gewonnen! Maar wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt? Ze komen er niet uit. Tot Jetje en Joep bij hun tante aankomen en zij hard zit te snikken – haar huisje wordt binnenkort gesloopt! Maar dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al dat geld heel goed van pas komt.

Wat vind ik van het boek?

Marianne Busser & Ron Schröder krijgen het ook in dit boek weer voor elkaar om je te laten genieten van hun originele manier van schrijven. Ze bedenken citroenslakjes, geven de personages in het boek leuke namen en zorgen ervoor dat je het boek meteen uit wilt lezen. Joep en Jetje beleven weer een geweldig avontuur met opa en oma en het boek heeft daarnaast nog een mooie boodschap. Want je kunt mensen ook helpen zónder geld. Wellicht brengt dit boek kinderen nog op goede ideeën om als geheime vriend iemand in hun omgeving te helpen. Hoe mooi zou dat zijn!

De platen van Ivan en Ilia geven het boek precies dat stukje extra wat het nodig heeft om ervoor te zorgen dat je nog meer plezier beleeft aan het lezen. Ze zijn echt een aanvulling op het verhaal. Het leukste extraatje is, denk ik, de laatste pagina in het boek. Kan jij alle verschillen vinden?

Lees ook: Ideeën voor het openen van de Kinderboekenweek 2018

Winactie

Van Uitgeverij Moon mag ik twee exemplaren van dit boek weggeven via een winactie. Wil je kans maken op dit boek? Laat mij dan weten wat jij zou doen om iemand in het geheim te kunnen helpen? Met of zónder geld, dat maakt niet uit. Meer dan €100.000,- heb je niet te besteden, want dat is het bedrag dat gewonnen wordt in het boek.

Reageer vóór dinsdag 18 september 18.00 uur op mijn website of social media met jouw plan als geheime vriend.
De winnaar wordt op woensdag 19 september bekend gemaakt op de Facebookpagina van jufinger.nl. De winnaar persoonlijk bericht dat hij/zij gewonnen heeft.

De winnaars van de boeken zijn Sanne en Anita. Zij hebben beide persoonlijk bericht ontvangen dat ze hebben gewonnen.

Niet gewonnen? Je kunt het boek hier bestellen of kopen bij de plaatselijke boekhandel.

 

 

 

Het boek voor deze recensie heb ik gekregen.
In deze recensie staan affiliate links.

Share Button

15 Comments on Winactie: Opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden

 1. Lastig! Ik zou in het geheim een deel van het geld overmaken naar de bankrekening van mijn tante. Na het overlijden van mijn oom, kwam zij helemaal alleen te staan voor mijn neefjes. Door een deel van het geld tegeven zou ze een nieuw huisje kunnen kopen voor zichzelf en mijn neefjes.
  Het andere deel zou ik in het geheim overmaken naar de bankrekening van mijn ouders. Zonder hun steun had ik mijn allergrootste droom (voor de klas staan) nooit waar kunnen maken.

 2. Lastig! Ik zou in het geheim een deel van het geld overmaken naar de bankrekening van mijn tante, omdat ze na het overlijden van mijn oom in een hele moeilijke situatie is gekomen en zo een nieuw huisje zou kunnen kopen voor zichzelf en mijn neefjes.
  Het andere deel zou ik in het geheim overmaken naar de bankrekening van mijn ouders. Zonder hun zou ik mijn grootste droom nooit waar kunnen maken (voor de klas staan)! Zij hebben mijn hele studie gefinanceerd en daar ben ik ontzettend blij mee.

 3. Als oma en leerkracht zou ik voor Sinterklaas spelen. Ik zou s nachts op school leuke materialen en leesboeken weg zetten, waar normaal geen geld voor is (of de juffen zelf kopen) en zo vele schoolkinderen blij maken. En de juffen natuurlijk ook. Maar voor nu. Zou ik al heel blij zijn dat ik het boek win en kan voorlezen aan mijn gr 7 en 8 (51 kids) en mijn kleinkinderen

 4. Mijn dochters werkt zeer ongeregeld
  Met oppas voor kleinzoon Daan is dat best lastig
  Probeer zoveel mogelijk haar bij te staan
  Zodat het allemaal goed geregeld is
  Voor haar is dat best lastig
  Al dat regelen en plannen
  Maar met z,n allen en de opa’s en oma’s komen we er wel uit

 5. Als ik iemand kon helpen zou ik voor diegene alle schulden afbetalen zodat ze uit de schuldsanering komen om weer met een schone lei te kunnen beginnen voor hun nieuwe toekomst zonder zorgen ……en ik zou anderen helpen die het niet breed hebben in de vorm van boodschappen kleren enz…. Gewoon waar nodig is….

 6. Poeh… Ongemerkt is wel lastig. Ik denk dat ik zou proberen via de voedselbank extra’s te geven aan gezinnen. En dan niet een maar met zo’n bedrag kunnen ze allemaal wat krijgen.

 7. Een compliment op een briefje in je laatje van een geheime afzender. Dat gezicht en die grote glimlach als ze het vinden, daar kan geld 100.000 euro tegenop!!

 8. Iedere week bijvoorbeeld een tasje met boodschappen voor de deur zetten, een klusje uitvoeren, en leuke afspraakjes regelen, een kaartje sturen zodat er iedere week iets positiefs gebeurd, waar iedereen blij van wordt.

 9. €100.000,- en iemand in het geheim helpen, wat een opgave! Wat ik wel weet is dat ik niet maar één persoon zou helpen. Een deel van het geld zou ik schenken aan NHV (De Nederlandse Hoofdpijn Vereniging). Zelf ondervind ik elke dag de pijn van hoofdpijn en geld zou helpen bij meer onderzoek om een passend medicijn te vinden. Een gedeelte zou ik gebruiken om leuke spelletjes, boeken en andere materialen te kopen en deze in het geheim te verdelen in de groepen van de school. Maar misschien wel het waardevolste: een deel zou ik in het geheim op de bankrekening van mijn ouders zetten. Zij hebben mij geholpen om mijn droom waar te maken (Pabo volgen) en verdienen het dubbel en dwars terug om te gaan genieten van een welverdiende vakantie en nog veel meer!

 10. Wat ik als juf graag wil doen is mijn kleine vriendjes en vriendinnetjes (kleutertjes) leren om (misschien wel als geheime vriend) te proberen anderen altijd te helpen! En daar is geen geld voor nodig, alleen het verhaal! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *