Winactie: Opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden

Nog maar drie weken en dan begint de Kinderboekenweek. Extra fijn aan die week is dat er allerlei prachtige boeken op de markt komen die goed passen bij het thema. Uitgeverij Moon stuurde mij een recensie-exemplaar op van het boek ‘opa en oma Oelewapper en de geheime vrienden’. Al voor ik begon met lezen werd ik enthousiast, want wat een vrolijke kleuren springen er van de kaft af bij dit boek. Bij het openen van het boek herkende ik meteen de opmaak van de vorige boeken over deze opa en oma. Mooie platen en een tekst opgemaakt in een prettig lettertype.

Het verhaal

Opa en Oma Oelewapper schieten weer te hulp in een nieuwe Kinderboekenweekspecial!

Opa en Oma Oelewapper kunnen hun ogen niet geloven: ze hebben € 100.000,- gewonnen! Maar wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt? Ze komen er niet uit. Tot Jetje en Joep bij hun tante aankomen en zij hard zit te snikken – haar huisje wordt binnenkort gesloopt! Maar dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al dat geld heel goed van pas komt.

Wat vind ik van het boek?

Marianne Busser & Ron Schröder krijgen het ook in dit boek weer voor elkaar om je te laten genieten van hun originele manier van schrijven. Ze bedenken citroenslakjes, geven de personages in het boek leuke namen en zorgen ervoor dat je het boek meteen uit wilt lezen. Joep en Jetje beleven weer een geweldig avontuur met opa en oma en het boek heeft daarnaast nog een mooie boodschap. Want je kunt mensen ook helpen zónder geld. Wellicht brengt dit boek kinderen nog op goede ideeën om als geheime vriend iemand in hun omgeving te helpen. Hoe mooi zou dat zijn!

De platen van Ivan en Ilia geven het boek precies dat stukje extra wat het nodig heeft om ervoor te zorgen dat je nog meer plezier beleeft aan het lezen. Ze zijn echt een aanvulling op het verhaal. Het leukste extraatje is, denk ik, de laatste pagina in het boek. Kan jij alle verschillen vinden?

Lees ook: Ideeën voor het openen van de Kinderboekenweek 2018

Winactie

Van Uitgeverij Moon mag ik twee exemplaren van dit boek weggeven via een winactie. Wil je kans maken op dit boek? Laat mij dan weten wat jij zou doen om iemand in het geheim te kunnen helpen? Met of zónder geld, dat maakt niet uit. Meer dan €100.000,- heb je niet te besteden, want dat is het bedrag dat gewonnen wordt in het boek.

Reageer vóór dinsdag 18 september 18.00 uur op mijn website of social media met jouw plan als geheime vriend.
De winnaar wordt op woensdag 19 september bekend gemaakt op de Facebookpagina van jufinger.nl. De winnaar persoonlijk bericht dat hij/zij gewonnen heeft.

De winnaars van de boeken zijn Sanne en Anita. Zij hebben beide persoonlijk bericht ontvangen dat ze hebben gewonnen.

Niet gewonnen? Je kunt het boek hier bestellen of kopen bij de plaatselijke boekhandel.

 

 

 

Het boek voor deze recensie heb ik gekregen.
In deze recensie staan affiliate links.

Share Button