Kijken in mijn klaslokaal

Zelf vind ik het erg leuk om de klaslokalen van andere leerkrachten te zien en op die manier inspiratie op te doen. Nu wil ik niet zeggen dat mijn klaslokaal inspiratievol is, maar ik vind het wel leuk om jullie dan ook via een blog te laten kijken in mijn klaslokaal. Het schooljaar is natuurlijk al begonnen, maar wie weet zie je toch nog iets om dit jaar toe te passen en anders is het gewoon al leuk voor volgend jaar. Zelf verander ik echt nog wel wat dingen in de komende weken en maanden, omdat iets toch niet werkt of omdat ik inderdaad ergens iets heb gezien wat ik graag in de klas wil. 

Welkom

Ieder jaar maak ik een welkom bij de klassendeur voor de leerlingen. Dit jaar koos ik voor deze cactussen nadat ik dit op Facebook gezien had. Engels is een vak waar wij op school veel aandacht aan besteden en zeker voor groep 7/8 vond ik Engelse tekst daarom prima op de welkomstposter. Deze poster laat ik het hele schooljaar hangen, zodat het werk waard is geweest.

English Corner

De English Corner in mijn klas heeft een make-over gekregen. Ik vond het niet meer fijn werken afgelopen schooljaar, omdat CLIL en de methode qua onderwerp door elkaar heen hingen en er eigenlijk ruimtegebrek ontstond. De muur die ik had gereserveerd voor het lezen is daarom leeggemaakt en nu de methodemuur voor Engels geworden. Aan de andere kant komt het thema voor CLIL te hangen. Die manier van lesgeven in het Engels vind ik echt zo fantastisch.

Ook heb ik een Dutch Corner in de klas. Tijdens de Engelse les kunnen kinderen vragen of ze daar mogen gaan staan als ze echt niet in het Engels of Dunglish, combinatie Nederlands en Engels, uit hun woorden kunnen komen.

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Let’s speak English

Leestafel

Als je de leerlingen vraagt wat echt juf Inger is dan zullen ze waarschijnlijk zeggen dat ik gek ben op lezen. Op mijn prikbord heb ik diverse quotes hangen over lezen en daar hangt de kaart voor de wereld rondlezen waar we nog steeds aan werken. Op de tafel komen iedere keer boeken rondom een thema te liggen en op dit moment zijn dat boeken die passen bij de wereld rondlezen.

Presentatie-/breukenkast

In alle groepen werken wij met ‘Met Sprongen Vooruit’ en in groep 7/8 wordt daarin veel aandacht besteed aan breuken. In deze kast zal dan ook regelmatig iets geplaatst worden rondom breuken. Verder miste ik de afgelopen jaren ruimte in mijn lokaal om gemaakt werk van leerlingen te presenteren na, bijvoorbeeld, een knutselles. Ook daar wil ik deze kast voor gaan gebruiken.

Mijn hoekje

Mijn bureau en de kasten daarachter waren aan een flinke opruimbeurt toe en dat heb ik deze zomervakantie echt eens even heel goed gedaan. Heerlijk om zo’n opgeruimde kast te hebben! Dit geld ook voor de kast onder het digibord. Hier stonden allerlei spelletjes in, maar die hebben nu plaats gemaakt voor de antwoordenboeken van rekenen en de klappers die de leerlingen gebruiken bij spelling. Ik vind het tot nu toe een goede wisseling.

En de rest…

‘Knallend het nieuwe schooljaar in’ op één van de prikborden. Dit prikbord zal daarna gebruikt worden voor met name de lessen van de Gelukskoffer. Dit is een methode die wij inzetten voor SEO/SOVA. Op de deur komt de verjaardagskalender te hangen en naast de deur hangt het whiteboard met daarop allerlei informatie voor ouders én leerlingen.

 

 

 

 

 

 

 

Misschien dat ik dit schooljaar jullie ook maar eens rond januari een kijkje in mijn klaslokaal gun. Wat zou er tegen die tijd veranderd zijn?

Share Button