Ufo-alarm – Jozua Douglas

Eigenlijk was ik van plan nog een verzamelblog te schrijven met leuke, mooie, gave boeken voor de Kinderboekenweek. Maar toen bleek Ufo-alarm toch echt een eigen blogpost nodig te hebben en ook het andere boek dat ik las, was te goed om in een verzamelpost te plaatsen. Dus hierbij mijn recensie over Ufo-alarm, deel 4 in de serie over Costa Banana.

Ufo-alarm – Het verhaal

Ufo-alarm is het vierde deel in de supergrappige en populaire kinderboekenserie Costa Banana van Jozua Douglas, met zwart-witillustraties van Elly Hees.
Er vliegen ufo’s rond het paleis en president Pablo Fernando krijgt een boodschap uit de ruimte. Wezens van een verre planeet willen hem als leider. Maar dan moet hij wel een ruimtereis maken. De president vindt het geweldig, maar Rosa heeft haar twijfels. Wie zijn deze wezens eigenlijk, en zijn ze wel te vertrouwen?

Ufo-alarm
Ufo-alarm – Wat vind ik van het boek?

Na ieder deel over Costa Banana heb ik het gevoel dat de top is bereikt. De volgende delen zijn vast nog leuk, maar leuker kan toch bijna niet? En toch is het Jozua Douglas dit keer echt gelukt! Wat baalde ik toen ik dit boek donderdagavond rond 23.00 uur toch echt weg moest leggen, omdat ik de volgende dag moest werken. Nog maar 5 hoofdstukken hoefde ik te lezen! Het was ook nog eens gigantisch spannend! De dag daarna ging ’s avonds het boek zo snel mogelijk uit. Ik moest het einde weten.

Lees ook: Operatie Pisang – Jozua Douglas

In Ufo-alarm gebeuren er weer vreemde dingen op Costa Banana. President Pablo Fernando heeft zichzelf en zijn gezin zeer bijzondere kerstcadeaus gegeven. De mannen in het gezin zijn er erg blij mee, de vrouwen wat minder. Vooral Rosa heeft haar bedenkingen. Zij blijft toch echt het stoerste personage in het boek. In dit boek vind ik Fico wel leuker worden. Hij is niet meer het mega-irritante broertje. Ik ben benieuwd of broer en zus in de volgende delen nog meer gaan samenwerken. Van mij mag het.

Dit boek ga ik met veel plezier op de thematafel op plaatsen tijdens de Kinderboekenweek, zodat de leerlingen dit boek lekker kunnen gaan lezen.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button