Costa Banana: Operatie Pisang – Jozua Douglas

Eindelijk! Het nieuwste boek van de serie over Costa Banana lag in de winkel. Ik begrijp heus wel dat een boek niet zomaar geschreven is, maar ik baal nu al dat het weer even gaat duren voor het volgende deel verkrijgbaar is. Het boek Operatie Pisang vind ik echt een aanrader voor groep 5 en 6, maar ik weet zeker dat leerlingen in groep 7 en 8 ook zullen smullen van het verhaal.

Het verhaal

Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana, krijgen thuis les van meester Gabriel. Als de meester plotseling verdwijnt zonder afscheid te nemen, gaat Rosa met haar broertje Fico en vriendin Julia op onderzoek uit. Al gauw ontdekken ze dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het paleis. Wie is bijvoorbeeld de beeldschone Coco met wie meester Gabriel verkering had? En wie is die geheimzinnige man met de snor?

Wat vind ik van het boek?

Na het lezen van de inleiding van zal het je niet verbazen dat ik dit boek echt fantastisch vind. Ik heb Operatie Pisang in een paar uurtjes gelezen en had moeite om het boek weg te leggen. Leuk aan dit boek vind ik dat er een nieuw personage een belangrijke rol speelt. Rosa is al een stoere dame en nu met Julia erbij laat Jozua Douglas zien dat meiden geen watjes zijn. Het lukt Jozua ook erg goed om je heel lang te laten gissen naar wie nou precies de spionnen zijn. De spanning wordt langzaamaan opgebouwd, maar ik ontdekte het niet totdat het te lezen was. Geen enkel hoofdstuk is saai en de tekeningen van Elly Hees geven het verhaal echt wat extra’s. Voor het soort boek vind ik de hoeveelheid tekeningen precies goed.

Lees ook: Gruwelijk Grappige Griezelverhalen – De Lachende Zaag

Fijn aan de boeken over Costa Banana vind ik dat ieder boek apart te lezen is, maar dat ze als serie nog net iets beter zijn. Een kind dat echter de vorige boeken heeft gemist, zal van dit boek toch zeker kunnen genieten. Dit boek krijgt zeker een plekje in mijn klassenbibliotheek.

€13,99

Share Button