Gruwelijk Grappige Griezelverhalen – De Lachende Zaag

Nadat ik in de loop van dit jaar al diverse aankondigingen gezien had en de afgelopen weken verschillende enthousiaste recensies gelezen had, kon ik vorige week zaterdag de boekhandel niet met lege handen verlaten. Altijd als ik een boekhandel loop doe ik een rondje langs de kinderboeken en dit keer was het niet anders. Op de tafel met nieuwste boeken, zag ik toen Gruwelijk Grappig Griezelverhalen liggen. Sowieso vind ik de boeken van Jozua Douglas en Tosca Menten altijd leuk om te lezen. Manon Sikkel ken ik nog niet zo goed, daar moet ik wat aan doen, maar ik twijfelde er niet aan dat dit boek een goede aanvulling op mijn collectie zou zijn.

Het verhaal

Tosca Menten, Jozua Douglas en Manon Sikkel behoren zonder twijfel tot de grappigste kinderboekenauteurs van Nederland. IJzersterke Verhalen – Gruwelijk grappige griezelverhalen is hun eerste bundel onder de naam De Lachende Zaag. Met zwart-witillustraties van Katrien Holland.

Ken je dat verhaal van die vrouw die in de gehaktmolen viel? Of van die tante met een lintworm van drieëndertig meter in haar buik? Of het waargebeurde verhaal van die grafkist waar nog geluid uit kwam? De Lachende Zaag verzamelde negen gruwelijk grappige griezelverhalen, die je beter niet aan je neefje van vier kunt voorlezen, maar waar je per ongeluk toch van in de lach schiet. Aangevuld met afschuwelijke weetjes, ijselijke versjes en gekke geestigheden!

Gruwelijk grappige griezelverhalen is een verrassende bundel vol gruwelijk grappige griezelverhalen, weetjes, versjes en geestigheden. Om vooral NIET te lezen voor het slapengaan!

Wat vind ik van het boek?

Wat een verrassend leuk boek. Het lezen voor het slapengaan is mij ook niet slecht bevallen. Heb geen nachtmerries gekregen, maar kan me indenken dat sommige verhalen voor kinderen best spannend kunnen zijn. De afwisseling tussen verhalen, versjes, weetjes en grappige quotes vond ik persoonlijk prettig lezen. Voorafgaand aan het lezen van het boek wist ik niet dat dit zo was. Ik dacht dat het alleen maar verhalen waren en vond dat een leuke meevaller. Heb om sommige tussendoortjes ook echt hard moeten lachen.

Mijn favoriete verhaal is het verhaal met de titel  ‘Een gruwelijk dieet’. Smerig, grappig en fantastisch bedacht. Smerig is op veel verhalen in het boek van toepassing. Waarschijnlijk één van de redenen dat veel kinderen zullen genieten van dit boek.

Het boek is een kerntitel van de Kinderboekenweek 2017 voor groep 5 & 6. Zelf denk ik dat de leerlingen van groep 7 & 8 dit boek ook wel tof vinden. Het staat in ieder geval al klaar om tijdens de KWB2017 in de klassenbieb een plaatsje te krijgen. Voor de prijs van €7,99 kan je het boek toch niet laten liggen?

 

Share Button