11 ideeën om de school gruwelijk eng te versieren

Op 4 oktober is de start van de Kinderboekenweek 2017. Het thema dit jaar is ‘gruwelijk eng’ en dat mag natuurlijk gezien worden in de school en in de lokalen. Maar hoe kun je nou de school versieren? Met de zoekterm ‘Halloween classroom’ kom je een heel eind ontdekte ik. Zo kwam ik ideeën tegen voor slingers, maar ook voor op de ramen en deuren. Door die ideeën bedacht ik weer nieuwe zoektermen en zo kreeg ik een hele lijst. Ik heb echt al zin om aan de slag te gaan!

 1. Slinger van Spookjes
  Via de link vind je o.a. een document met een aantal verschillende spookjes. Je hebt alleen maar wit papier nodig om deze op uit te printen, een schaar om te knippen en wol om de spookjes aan vast te maken.
 2.  Eng gezicht maken van een deur
  Dit idee kwam ik tegen op Pinterest met voordeuren. Met een beetje creativiteit is dit natuurlijk ook goed te doen met je klassendeur of een andere deur in de school. Bij ons op school zou dit bijvoorbeeld kunnen met de deur van de intern begeleider. Het is natuurlijk ook best eng om daarheen te gaan ;-).
 3. Vleermuizen slinger
  Niet zo makkelijk als de spoken, maar ook zeker niet lastig om te maken. Printen op zwart papier is echter soms wat lastig dus dat wordt waarschijnlijk overtrekken.
 4. Halloweenmaskers
  Deze maskers zou je voor de ramen kunnen hangen of op muren kunnen plakken. Bij mijn in het lokaal zou ik ze waarschijnlijk bij de plantjes prikken.
 5. Spinnenweb van een vuilniszak
  Eigenlijk zo simpel, maar nooit aan gedacht. Op deze manier heb je meteen een vrij groot spinnenweb in de school hangen.
 6. Skelet
  Het is natuurlijk supertof als je een skelet kunt lenen bij de dokter of een middelbare school, maar anders is dit idee een optie. Wel even flink wat melk drinken.
 7. Mummiedeur
  Dit is mijn persoonlijke favoriet om mijn deur te versieren. Die ogen vind ik vooral geweldig!
 8. Spookgordijn
  Nog iets om te maken van een vuilniszak. Zeker voor jongere kinderen is het best spannend om door van die donkere slierten te lopen en dan ineens weer in de school te zijn.
 9. Spookdeur
  Witte deuren in de school? Dan zou ik deze maken. Je hebt alleen maar wat zwart en wit papier nodig.
 10. Enge tanden boven de deur
  Spannend om onderdoor te lopen!
 11. Vlaggenlijn vol monsters
  Deze vlaggenlijn is eigenlijk nog veel leuker als je het met de klas maakt.

Klik op de link om de afbeeldingen te zien bij de ideeën.

Voor meer ideeën bij de Kinderboekenweek 2017 klik hier.

Share Button