Mijn schoolweek #4: adviesgesprekken en informatieavond

Afgelopen week was een drukke week. Ik moest twee avonden werken vanwege omdat we adviesgesprekken en informatieavond hadden. De adviesgesprekken waren naar aanleiding van de entreetoets die de leerlingen in groep 8 vorig schooljaar hadden gemaakt. Deze gesprekken voeren wij altijd aan het begin van het nieuwe schooljaar. Op de informatieavond vertelden wij als leerkrachten over de bijzondere momenten die dit jaar gaan gebeuren en bijvoorbeeld over nieuwe methoden of andere veranderingen in het onderwijs op school. Verder hadden we deze week twee verjaardagen. Ik probeer er altijd wel voor te zorgen dat een kind zich dan ook op school jarig voelt.

Maandag

’s Ochtends werd ik om iets na half acht afgezet bij school. Fietsen zag ik niet zitten deze dag, omdat ik wist dat ik niet voor negen uur ’s avonds klaar zou zijn. De dag verliep prima. Ontzettend goed gewerkt met mijn groep. Heerlijk om te merken dat de meesten leerlingen na 2 weken weer in het ritme zitten en gewend zijn aan hoe alles gaat in de klas. Mijn moeder was zo lief geweest om eten te maken voor mij en mijn collega en om 17 uur zaten we gezellig samen aan het familierecept. Om 18 uur hadden we het eerste adviesgesprek. Veel leerlingen vonden het erg spannend. Sommigen kwamen stuiterend binnen en anderen juist heel stil. Na 10 gesprekken was het rond 21 uur tijd om naar huis te gaan. Mijn collega wilde me wel thuis afzetten, zo fijn, en toen zat de eerste werkdag van de week erop.

Dinsdag

Weer met de auto naar school, dit keer wel zelf, want die avond hadden we informatieavond. Om na een dag werken nieuwe krachten op te doen voor de avond gingen we met een aantal collega’s lekker pizza eten. Even weg van school is wel prettig op zo’n lange dag. Om 18.30 waren we terug om de voorbereidingen te treffen. De informatieavond in mijn groep was pas om 21 uur. Nadat ik alle programma’s en de presentatie klaar had gezet op het digibord, heb ik nog wat nakijkwerk weggewerkt. Van 19.45 tot 21.00 was de algemene ouderavond van de OR en de MR. Daarna mochten ik en mijn groep 8 duo ons praatje doen voor de ouders van onze groep. Ik moest duidelijk wennen aan het samenwerken met iemand na negen jaar alleen voor de klas te hebben gestaan. Tijdens haar dia’s deed ik iets te vaak mijn mond open. Oeps! Heb wel netjes sorry gezegd aan het eind van de avond.

Woensdag

De ochtend begon met luizencontrole in de klas. Op de woensdag na de vakantie waren er wat neten gevonden en daarom een extra check. Mijn groep vertrok daarna richting de gymzaal en ik heb die tijd gebruikt om aan mijn groepsplannen te werken. Dat uurtje iedere week probeer ik altijd te gebruiken voor bijvoorbeeld administratie of het lezen van interessante artikelen. Ik mag dan in ieder geval niet nakijken van mezelf.
Na de gymles was het tijd voor het eerste verjaardagsfeestje van dit schooljaar. Er werd flink gezongen en de traktatie was dan ook zeker verdiend.

Donderdag

De eerste normale donderdag van dit schooljaar, dacht ik. Totdat de directeur kwam vertellen dat we zouden gaan stemmen voor de leerlingenraad. Vorig jaar maakte ik dit voor het eerst mee en dat was heel bijzonder. Nog steeds staat een blog hierover in de planning. Het stemmen nam gelukkig weinig tijd in beslag en de dag verliep verder vrij goed volgens het rooster. ’s Middags de les ‘ontwerpen van je eigen sportschoen’ afgemaakt die we vorige week waren gestart. Er zit wel wat talent in mijn groep heb ik gezien.

Vrijdag

Gewoon een vrijdag, maar wel met veel regen. En regen betekende in dit geval ook binnenblijven in de pauze. Tijdens het overblijven viel de hoeveelheid mee en hebben we de leerlingen toch even lekker buiten laten uitwaaien. Dat werd met groot gejuich ontvangen. Nadat de leerlingen om drie uur naar huis waren vertrokken heb ik o.a. nog mijn rooster gemaakt voor de volgende week en mijn methodes op volgorde gelegd voor maandag. Dit laatste probeer ik eigenlijk altijd te doen. Stel dat ik dan ’s ochtends onverhoopt wat later ben dan is alles in ieder geval voorbereid.

Share Button