Mijn site lijkt momenteel meer een boekensite dan een juffensite, maar er zijn dan ook wel ontzettend veel leuke boeken uitgekomen de afgelopen weken. Grotendeels zal dit komen door de kinderboekenweek die volgende week begint. Ik vind dat natuurlijk helemaal niet erg. Lezen is echt één van mijn grootste hobby’s en het is nog leuker als je andere mensen blij kunt maken met een goed boek. Dat geldt ook voor het boek ‘opa en oma Oelewapper redden het spookhuis’. Een geweldig boek voor de onderbouw en ik mag namens Uitgeverij Moon twee exemplaren van dit boek weggeven. Wil jij dit boek winnen? Lees dan snel verder.

Het verhaal

Opa en oma Oelewapper gaan met Joep en Jetje naar de kermis. Na de zweefmolen willen ze in het spookhuis. Maar dan zien ze dat het spookhuis is gesloten! Karel, de baas van het spookhuis, zit er maar somber bij. Morgen komt de inspectrice zijn spookhuis controleren, maar Karel is bang dat het niet eng genoeg is.

Opa en oma Oelewapper, Joep en Jetje besluiten hem te helpen. Zal het ze lukken om de inspectrice de stuipen op het lijf te jagen met opa als het toeter-de-toeter-spook, de spookkleren van oma, de glibberige kikkers van Jetje en de dikpootspinnen van Joep?

Lees ook: Gruwelijk enge leesideeën voor de Kinderboekenweek 2017

Wat vind ik van het boek?

Al eerder las ik een prentenboek met illustraties van Ivan en Ilia en ik ben echt fan van hun werk. Ook in opa en oma Oelewapper redden het spookhuis maken de illustraties het boek helemaal af. Er is zoveel in te ontdekken. De kikkers en spinnen lijken bijna van je bladzijde af te springen en soms lijken de personages je boek uit te kunnen lopen.

Het verhaal zelf is ook weer erg goed bedacht. Spannend, maar leuk en grappig. Volgens mij kunnen kinderen dit heel erg waarderen. De manier waarop de gebeurtenissen omschreven worden zorgen ervoor dat je helemaal in het verhaal zit. Aan het eind van een hoofdstuk wil je graag weten hoe het verhaal verder gaat en dat maakt het een goed voorleesboek. Kinderen zullen graag willen dat je de volgende dag weer voor gaat lezen.

Dit boek vind ik echt een aanrader voor groep 1 tot en met 3 tijdens de Kinderboekenweek 2017.

Winactie

Wil jij dit boek wel winnen voor jezelf of je klas? Laat dan in een reactie achter wat jij echt eng vindt in een spookhuis.
Je kunt ook via Instagram kans maken op dit boek. Dat kun je doen daar onder de foto van dit bericht op mijn website te reageren met wat jij echt eng vindt in een spookhuis.

Aan beide acties deelnemen mag, maar je kunt maar één boek winnen.

Op dinsdag 3 oktober zal de winnaar bekend worden gemaakt.

De winnaar van het boek via de website is Daphne. Via Instagram heeft @jufgerrit gewonnen.

€9,99

 

Share Button

8 Comments on Winactie: Opa en oma Oelewapper redden het spookhuis

 1. Ik ben een enorme bangepoeperd en schrik heel snel. Vooral als er iemand ineens te voorschijn komt. Dan hoeft diegene niet eens verkleed te zijn, haha. En (horror)clows vind ik echt verschrikkelijk!

 2. ik zou dit leuke boek willen winnen voor mijn kleuters.
  wat ik eng vind in n spookhuis; je verwacht enge schrikmomenten maar ze komen altijd dan wanneer je er niet op rekent. dat is schrikken maar ook gaaf

 3. Wat ik echt eng vind in een spookhuis zijn de onverwachte dingen. Je weet dat er iets komt maar als het dan komt schrik je toch Hihi!
  Wat zou dit boek leuk zijn voor onze kleuterklas! De kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. En ik vind het heerlijk om voor te lezen! ?

 4. PS
  Om ook voor te lezen.
  Ik ben weer gevraagd om te komen voorlezen in groep 2.
  Ik denk dat ik mij nu maar als spook verkleed.
  Veel succes met de verloting.
  Ik vind het spannend welk spook het boek gaat winnen.
  Juf Ingersoll. …..
  Veel plezier met alle kids in de kinderboekenweek.
  Lieve groetjes van Fienny Hendriks ??

 5. Hoi……
  Ik ga niet gauw in een spookhuis.
  Ik schrik zowiezo wel.
  Ben erg schrikachtig.
  Maar ik wil wel het boek winnen dan kan ik weer gaan voorlezen in groep 2 bij mijn kleinkind.
  Heb vorig jaar het boek voor gelezen met de pannenkoeken en tevens pannenkoeken uitgedeeld.
  En over de onderbroeken en een lijn met onderbroeken opgehangen.
  Dus zou mij dit boek ook goed bevallen.
  Tevens bedankt.

 6. Wat ik eng vind in een spookhuis?! De mensen die erg schrikken en gaan gillen. Daar schrik je van haha! Je kunt dus beter alleen gaan, maar juist samen is zo lachen!

  Ik wil graag winnen voor mijn sbo groep! En misschien kunnen we hem nog wel gebruiken voor de opening!

 7. Vroeger stond ieder jaar het spookhuis bij ons op de plaatselijke kermis. Ik durfde nooit een ritje te maken. Niet omdat het mij zo eng leek, maar ik was doodsbang voor de man die het kaartje aan moest nemen. Ik zie ‘m nog zo voor me met z’n enge hoofd. En elk jaar kwam HIJ terug…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *