Mijn favoriete ideeën voor de kinderboekenweek 2017

Nog maar een weekje en dan is het alweer oktober. De eerste week van oktober is toch wel één van mijn favoriete weken in het jaar. Niet alleen omdat ik dan jarig ben, maar ook omdat de kinderboekenweek dan begint. Wie mij een beetje volgt, weet wel dat ik dol ben op lezen en boeken. Om meer aandacht te besteden aan lezen en boeken in die week vind ik dus helemaal niet erg. Daarnaast vind ik het toch ook wel leuk om bij andere vakken het thema van de kinderboekenweek terug te laten komen. Nu hoef ik gelukkig niet alles te verzinnen, want op internet staat heel veel mooi materiaal. In dit lijstje mijn favoriete ideeën voor de kinderboekenweek 2017.

 1. Rian Visser – Digibordlessen
  Deze site bezoek ik ieder jaar weer en ook dit jaar is het zeker de moeite waard. Er staan op dit moment drie digibordlessen op haar site voor de midden- en bovenbouw. Zelf denk ik de les ‘schrijf een spannend verhaal’ te gaan gebruiken.
 2. Spelen met Engels – Griezelen
  Tijdens de kinderboekenweek ga ik sowieso aan de slag met het thema tijdens mijn lessen Engels. Op school gaan wij dit jaar met CLIL aan de slag en dit is het eerste onderwerp voor mijn groep. Op Spelen met Engels is een grote diversiteit aan opdrachten te vinden voor de verschillende groepen.
 3. Reactiespel
  Vorig jaar heeft een collega met mijn groep een keer een reactiespel gespeeld. Dat vonden ze helemaal fantastisch, maar dat was ik alweer een beetje vergeten. Totdat ik het reactiespel griezelen tegenkwam. Dit is een leuk spel voor als je een paar minuten over hebt aan het einde van een dagdeel.
 4. Escaperoom
  Ik volg meester Henk al een aantal jaren op twitter en had zijn escape rooms al weleens voorbij zien komen. Zeker met voldoende computers in de klas is dit een gave opdracht om te laten doen door de leerlingen. Lekker puzzelen, alleen of samen. Ik zie het als een goede opdracht voor tussendoor.
Share Button