Mijn schoolweek #7: Week van de pauzehap

De zesde schoolweek van dit schooljaar levert alweer de 7e versie van mijn schoolweek op. Deze week vierden we twee verjaardagen, was de start van de verkoop van de kinderpostzegels en deden wij mee aan de week van de pauzehap. Dit laatste zorgde voor veel bijzondere ontdekkingen op het gebied van gezond eten. Ik ontdekte dat ik toch wel veel stoere leerlingen in mijn klas heb zitten.

Maandag

Maandag vierden we de eerste verjaardag van deze week. In het weekend was een leerling uit groep 7 jarig geweest en hij wilde graag op maandag trakteren. Er werden heerlijke koeken getrakteerd en zo begonnen we deze week eigenlijk met een ongezonde pauzehap. Na de pauze keken we het filmpje dat bij start hoorde van de week van de pauzehap. Ik vond ze dit jaar goed in elkaar zitten en ook de lengte van de filmpjes was prima.

’s Middags was het tijd voor de uitleg van de kinderpostzegels voor dit jaar. Ook hierbij keken we naar een filmpje met uitleg. Alle leerlingen kregen de envelop met de missie mee naar huis, zodat ze met hun ouders konden overleggen of wel/niet met de app op pad mochten gaan.

Dinsdag

De eerste echte pauzehap stond vandaag op het programma: muesli notenbrood. Niet alle leerlingen stonden te juichen, maar bijna iedereen probeerde het. Zelf vond ik het een goede ontdekking. Voor een schoolreis of kamp lijkt me dit heerlijk om mee te nemen. Verder deze dag gewoon lekker gewerkt met mijn groepje. Wat is het dan heerlijk naar huis gaan aan het einde van de dag.

Woensdag

Terwijl mijn leerlingen aan het gymmen waren, mocht ik puzzelen met het rooster. De komende twee weken staan er veel bijzondere dingen op de planning en dat moet even goed gepland worden. Na de gym was het tijd voor een nieuwe pauzehap. Dit keer kregen we blauwe bessen en witte druiven. Sommige leerlingen hadden zelf tomaatjes meegenomen en maakte zo hun bijzondere slang of rups nog iets leuker. Ook woensdag zag ik weer kinderen het in ieder geval proberen ondanks dat ze dachten dat het niet lekker zou zijn.

Donderdag

Wauw! Dit was echt een fantastische dag! Ik ging echt vol energie naar huis aan het eind van de middag, omdat het allemaal zo lekker was gegaan. De leerlingen maakten deze dag hun eerste Engelse toets van dit schooljaar. Voor groep 7 was dit extra spannend en ze vonden het dan ook best lastig. Mijn ervaring van vorig jaar is dat het de tweede toets al een stuk beter gaat. De pauzehap bestond vandaag uit komkommer met pindakaas. Het leek mij niets, maar uit het lokaal van groep 5/6 hoorde ik zeer positieve geluiden. Mijn leerlingen lieten zich natuurlijk niet kennen en gingen de uitdaging aan. Van diverse moeders hoorde ik op vrijdag dat ze het echt lekker hadden gevonden.

Vrijdag

De tweede jarige van deze week trakteerde op vrijdag. Een tas vol popcorn was meegenomen en daar werd voor de pauze lekker van genoten. Na de pauze aandacht besteed aan de gezonde pauzehappen die de leerlingen zelf mee hadden moeten nemen. Heel veel mooie en lekkere dingen. De topper was toch wel de trein van paprika gevuld met tomaatjes, komkommer en nog meer lekkers.

’s Middags was het tijd om te werken aan het project van Reizen in de Tijd. Tot de herfstvakantie werken wij over ‘mijn huis staat in…’. De leerlingen moesten eerst via een website de huidige kaart vergelijken met de kaart uit 1901-1925. Verder zijn ze begonnen met het ontwerpen van hun eigen ideale omgeving om te wonen. Wat wil je echt in jouw wijk? Volgende week gaan we daar lekker mee verder.

Share Button