Recensie: Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles

Recensie van juf Ellen
De waanzinnige boomhut… wie kent de boeken uit deze serie niet? Nou, de kinderen uit mijn klas verslinden ze. Daarom dacht ik: dit recensie-exemplaar wil ik hebben. Dan kan ik in de wereld van graphic novels duiken én staat er een mooi boek voor mijn klas in mijn klassenbieb. Wat blijkt? Ja, het is een graphic novel. Maar Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles lijkt zeker niet op de waanzinnige boomhut serie!

Tekst op de achterflap

Word net als Terry Denton een professor van (bijna) alles!

Wist je dat:

  • het universum vooral gemaakt is van niets? 
  • Een aardbeving de dodelijkste natuurramp is? 
  • De meeste draken hun leven beginnen als ei? 
  • De atomen in je lichaam miljarden jaren oud zijn? 
  • Een gps-satelliet jouw telefoon vertelt hoe laat het is? 

Dit grappige, informatieve boek van de illustrator van ‘De waanzinnige boomhut’ staat vol weetjes en hilarische tekeningen.

Wat vindt juf Ellen van het boek?

Een boek uit mijn comfortzone! Graphic novels zijn niet perse aan mij besteed en in eerste instantie dacht ik ook dat Terry Dentons echt serieus geweldige gids voor alles een graphic novel zou zijn. Dit dacht ik mede omdat de schrijver de ‘waanzinnige boomhut’ boeken geïllustreerd heeft. Blader je door dit boek, dan zie je meteen zijn stijl terugkomen!

Omdat ik het ook belangrijk vind om boeken te lezen die kinderen leuk vinden en ik niet perse, heb ik het boek toch aangevraagd bij de uitgever voor een recensie.
Maar het bleek dat dit boek eigenlijk een informatief boek is, met hele grappige toevoegingen zoals grapjes en leuke tekeningetjes.
Het boek bevat allerlei informatie over allerlei onderwerpen zoals het heelal, je lijf, de tijd en uitvindingen. Het boek gaat echt meteen de diepte in. De informatie is serieus met grappige tekeningen én tekeningen die de informatie ook verduidelijken. Maar, het is geen luchtig boek wat je lekker wegleest zoals de Boomhut-boeken.
Niet erg, mijn leerlingen vonden het juist leuk om erin te duiken! Dat is ook echt wat je met dit boek moet doen: erin duiken. De taal is echt voor de bovenbouw, maar het is wel goed te volgen.
Het boek is perfect voor leergierige kinderen die informatie opzuigen. Ook heel leuk om in te zetten als startpunt voor bijvoorbeeld een thema, project of onderwerp in de plusklas!

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Lannoo. Hartelijk dank!

Share Button