Kerstboekenlegger

Ieder schooljaar geef ik mijn leerlingen een alternatieve kerstkaart. Zo geef ik vaak mijn lievelingskoekje van de bakker en bijvoorbeeld een kleurplaat. Dit schooljaar krijgen ze van mij kerstboekenleggers. Deze leesgekke juf vond dat namelijk best een keer een goed alternatief. Dat ze een boekenlegger gaan krijgen past namelijk heel goed bij de uitdaging die ik met ze aan wil gaan.

Boekenbingo

Logo: www.boekenbingo.nl

Dit schooljaar heb ik mijn leerlingen weer uitgedaagd om samen met mij de Boekenbingo 2022 te gaan doen. Dit houdt in dat we gaan proberen 60 boeken te lezen. 20 voor de onderbouw, 20 voor de middenbouw en 20 voor de bovenbouw. De leerlingen in groep 7/8 moeten sowieso alle bovenbouwboeken lezen en ik ga zelf voor alle 60 boeken.

De boekenbingo begint op 20 december en dan worden de titels bekend die gelezen moet worden. Een kerstboekenlegger in je boek van de boekenbingo dat je gaat lezen in de kerstvakantie: ik vind het een perfecte combinatie!

Downloads

Ik heb meerdere versies gemaakt van de kerstboekenleggers. Niet alleen leuk voor leerlingen, maar eigenlijk ook voor leerkrachten en andere leesgekken. Veel leesplezier gewenst!

Boekenlegger met boeken en kerstboom

Boekenlegger met boekenkerstboom

Boekenlegger met sneeuwbol

Boekenlegger om in te kleuren, versie 1

Boekenlegger om in te kleuren, versie 2

Boekentips voor kerst

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button