Reactiespel kerst

In de decembermaand kan bijna iedere bovenbouwgroep wel een energizer gebruiken tussen de lessen door om te zorgen dat de dag wat leuker blijft verlopen. Even lekker bezig zijn, hopelijk toch iets leren, maar vooral zorgen dat er na een korte pauze van 5 minuten weer goed gewerkt kan worden. Een leuke energizer vind ik zelf een reactiespel spelen met mijn klas. Al eerder plaatste ik een Sinterklaas reactiespel op mijn site en dit jaar dan ook een reactiespel kerst.

Benodigheden
Hoe werkt een reactiespel?
  • Print het spel uit.
  • Knip de kaartjes los.
  • Geef iedere leerling in de klas een kaartje.
  • Geef als leerkracht het startsein.

Lees ook: kerstballen knutselen van papierstroken

Tip: Bewaar voor jezelf als leerkracht een extra exemplaar dat je niet losknipt. Zo kun je in de gaten houden of de reactieketting wel op de juiste manier door de klas gaat.

Het reactiespel kerst is gemaakt voor een groep van maximaal 30 leerlingen. Heb je meer dan 30 leerlingen? Dan kun je wellicht twee kinderen dezelfde opdracht laten uitvoeren. Het is wel handig als ze dit weten.
Minder dan 30 leerlingen? Geef een aantal leerlingen twee kaartjes, zodat toch alles gedaan wordt.

Versier ondertussen je klaslokaal met mijn ‘vlaggenlijk vrolijk kerstfeest

Christelijke versie

Omdat ik weet dat sommige scholen een kerstman niet kunnen waarderen in een kerstreactiespel heb ik twee versies gemaakt. Hopelijk kunnen zo veel leerkrachten gebruik maken van mijn reactiespel kerst en hun klas even wat nieuwe energie geven.

Andere reactiespellen

Wist je dat juf Judith ook een leuk kerstreactiespel op haar website heeft staan? Mocht die van mij niet bij jouw groep passen dan is die van haar wellicht een optie.

Share Button