Sinterklaas reactiespel

Ik vond het wel weer eens tijd worden om wat leuks te maken voor mijn eigen groep nu de Sinterklaasperiode is aangebroken. Via Pinterest ontdekte ik het reactiespel, maar ik vond ze allemaal net niet leuk genoeg. Het leek me leuk om het Sinterklaas reactiespel namelijk echt een beetje passend te maken voor groep 7/8 en daarom ben ik zelf aan de slag gegaan.  

Lees ook: Sinterklaasfeest in de bovenbouw

Het Sinterklaas reactiespel is een fijne energizer om te spelen met je klas als ze wat druk zijn vanwege Sinterklaaszenuwen. In dit reactiespel heb ik ook nog wat cultuur en geschiedenis verwerkt. 

Maandag 12 november bezochten wij met de klas het Rijksmuseum en tijdens de rondleiding stopten we bij een schilderij van Jan Havicksz Steen. Dit schilderij was geschilderd in 1665-1668 en heet ‘Het Sint-Nicolaasfeest‘. Dit schilderij heb ik verwerkt in het reactiespel. Een klein beetje cultuur en geschiedenis op een onverwacht moment mag best.

Ga je in je klas aan de slag met mijn reactiespel dan is het natuurlijk wel leuk om via de link van het schilderij, het schilderij ook daadwerkelijk even te laten zien aan je leerlingen. Tijdens de rondleiding werden ons wat vragen gesteld die je als leerkracht ook in de klas kunt stellen:
– Waarom zou het jongetje moeten huilen? (Roe in zijn schoen)
– Op welk tijdstip werd het feest gevierd? (In de ochtend, je ziet door de ramen de kleuren van de zonsopgang)
– Wie op het schilderij wil de jongen helpen? (De vrouw bij het gordijn. Je ziet dat ze hem wenkt)

Wist je dat ik ook een reactiespel kerst gemaakt heb?

Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken, maar dan wordt het een les en geen spel meer om even tussendoor te spelen.

Klik hier voor de gratis download van het Sinterklaas reactiespel.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button