Silvester en de verdwaalde wolf

Via de boekenacties van Total had ik de boeken over Silvester al een aantal keer gezien. Zelf leken deze boeken me niet echt fantastisch, maar ze werden door de leerlingen wel vrij goed gelezen. Toen ik een mailtje ontving van KokBoekencentrum of ik een recensie-exemplaar wilde ontvangen van Silvester en de verdwaalde wolf, heb ik meteen enthousiast gereageerd. Ik wilde namelijk nu zelf wel een boek uit deze serie lezen om te ontdekken wat voor soort boek het nu precies is.

Het verhaal

In “Silvester en de verdwaalde wolf’ van Willeke Brouwer beleeft Silvester opnieuw allerlei avonturen. Dit keer loopt er een wolf in IJsselbroek rond!
Het is weer een beetje rustig in IJsselbroek. Er worden geen inbraken meer gepleegd, geen vreemde ridders opgegraven en alles is weer gewoon. Hoewel… doodgebeten schapen zijn niet helemaal gewoon. Wie doet dat? Dat is een mooie uitdaging voor de Keet van IJsselbroek. Sil, Hans, Eva, Jorrit, Karin en Bente maken een plan. Silvesters vader gaat in een actiegroep, want er komt een nieuwe woonwijk in het dorp. Daar moet over gediscussieerd worden. Een hilarische graphic novel met een spannend en actueel onderwerp: een wolf!

Wat vind ik van het boek?

Eerlijk gezegd heb ik spijt dat ik deze serie niet eerder heb ontdekt. Bij de meeste boeken uit het genre graphic novel vind ik het lettertype waarin het geschreven is minder prettig, maar dat was nu niet het geval. De hoeveelheid grappige plaatjes, graphic, viel me erg mee. Ik heb het in dit boek niet als hinderlijk ervaren. De titel van het boek doet vermoeden dat het vooral over een verdwaalde wolf gaat. Dit vond ik echter maar een klein onderdeel van het boek. Er zaten veel verhaallijnen in het boek, misschien wel teveel, waardoor de wolf niet zo heel erg goed naar voren kwam. Zelf vond ik de verhaallijn over Maike, de gepeste leerling, een goed onderwerp in het boek. De manier waarop de juf hiermee omgaat en hoe dit aangepakt wordt, kan ik wel waarderen.
Ik vind het boek een goede aanvulling voor de schoolbibliotheek voor leerlingen uit groep 7/8. Onder andere dat het over het schoolkamp gaat, maakt dat het leerlingen, volgens mij, echt aan zal spreken. Bij ons op school ga ik het boek in ieder geval promoten in mijn klas.

Share Button