Keesie Kippenkop: De rioolridder – Jozua Douglas

Pakketjes in mijn brievenbus zijn vaak een feestje om te openen en helemaal als een uitgever mij een boek opstuurt dat ik echt dolgraag wil lezen. De boeken van Jozua Douglas over Costa Banana heb ik met veel plezier gelezen en ik was daarom zeer benieuwd naar het boek ‘Keesie Kippenkop – De rioolridder’. Alleen al omdat ik wilde weten hoe Jozua Douglas het idee van een rioolridder bedacht zou hebben. 

Het verhaal

Keesie Kippenkop wordt gepest op school. Als drie gemene jongens hem willen pakken, verstopt hij zich in het riool. Daar ontmoet hij een vreemde man in een duikerspak. Is het een spion, een bankrover of een superheld? En kan hij Keesie helpen de pestkoppen terug te pakken?

Wat vind ik van het boek?

Ik heb begrepen dat dit boek het eerste deel is in een nieuwe serie en ik zou het liefst nu meteen de rest van de serie willen lezen. Wat is dit een leuk boek voor leerlingen vanaf groep 4. Af en toe is het een beetje te bizar, maar dat hoort bij de boeken van Jozua Douglas.

Lees ook: Costa Banana: Operatie Pisang

Tijdens het lezen had ik moeite om het boek weg te moeten leggen en dat maakt voor mij een boek goed. Het mag dan voor kinderen vanaf 7 jaar geschreven zijn, deze juf van 34 jaar vond het verhaal maar wat spannend. Ik had vooral medelijden met de rat van Keesie. Het arme beestje beleeft wat avonturen in dit boek. Van mij mag hij in de volgende boeken best weer een rolletje hebben. Aan de pestkoppen kreeg ik echt een hekel tijdens dit boek en eigenlijk is dat alleen maar goed. Personages zo overtuigend neerzetten dat je ze stom vindt als lezer. De vreemde man in het duikerspak werd nog vreemder toen ik het nawoord van het boek las. Mij hoor je niet meer zingen onder de douche.

Dit boek is een aanrader voor leerlingen in groep 4 en 5 en krijgt bij ons een plekje in de schoolbibliotheek, zodat hopelijk veel leerlingen gaan genieten van dit verhaal. Ik wacht ondertussen ongeduldig op het vervolg…

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button