Vlaggenlijn kerst – Vrolijk kerstfeest

Ben jij je klaslokaal ook al lekker in kerstsferen aan het brengen? Of ben je juist thuis aan de slag gegaan? Ik raakte van de week al helemaal in kerststemming en besloot wat nieuw materiaal te maken voor mijn website. Zo kwam het reactiespel kerst online, maar er borrelde nog inspiratie en ineens wist ik het: een slinger voor in de klas of thuis. Daarom maakte ik een vlaggenlijn kerst.

Klas in kerstsferen

Zodra Sinterklaas het land heeft verlaten, of soms zelfs nog in het land is, weten wij leerkrachten niet hoe snel we de klas in kerstsferen moeten brengen. Zeker in een jaar waarin de periode tussen Sint en de kerstvakantie vrij kort is, vindt deze wisseling vaak vlot plaats. Het kan dan fijn zijn om de klas niet meteen vol te hangen met knipperde lampjes en een hysterische kerstboom neer te zetten, maar de kerstsfeer wat subtiel aan te brengen.

De slinger die ik gemaakt heb, is in rustig zwart-wit. Zelf durf ik hem zo in mijn woonkamer op te hangen. Deze slinger kun je ook als eerste ophangen in je lokaal om alvast een basis gelegd te hebben voor de versiering en het zo langzaam op te bouwen. Het kan voor sommige leerlingen erg prettig zijn om een rustige overgang te hebben van Sint naar Kerst.

Printadvies

Als je de slinger hieronder download, krijg je ieder vlaggetje op A4-formaat. Dat is waarschijnlijk iets te groot naar je zin. Let er daarom op dat je de instellingen bij het printen op 2 pagina’s per geprinte bladzijde zet.

Met een perforator kun je dan gemakkelijk twee gaatjes in elk vlaggetje maken om een lijn doorheen te trekken. Kies je ervoor om de vlaggenlijn kerst te printen op dikker papier of om de pagina’s te lamineren, dan kun je de slinger waarschijnlijk meerdere jaren achter elkaar gebruiken.

Gratis download

De vlaggenlijn kerst print je door te klikken op ‘Vrolijk kerstfeest.

Alle materialen op jufinger.nl rond het thema kerst vind je bij de categorie ‘kerst‘.

Dit bericht bevat affiliate links.

Share Button