Recensie: Op de rand van de wereld

Wat heb ik uitgekeken naar dit boek! Na het lezen van deel 1 over Reisbureau Wereldvreemd kon ik niet wachten op het vervolg. Helaas duurde dit wel wat lang en lagen er ondertussen flink wat andere toffe boeken in mijn kast. Ik besloot 2022 goed te beginnen en daarom Op de rand van de wereld als één van de eerste boeken te gaan lezen. Daar heb ik geen seconde spijt van gehad!

Tekst op de achterflap

Wanneer piratenkoningin Mez alarm slaat is reisbureau Wereldvreemd in rep en roer. Mez’ wereld De Breek wordt kleiner en kleiner, en dus schieten Jonathan en Flick te hulp.

De Breek is een waterwereld vol piraten en meervolk, en een bezoek is niet zonder gevaar. Je koffer vasthouden was nog nooit zo lastig, en Flick moet al haar magie aanwenden om de Breek te redden voordat-ie voor altijd verdwijnt. Maar of dat gaat lukken?

Lees alvast de eerste 28 pagina’s in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?
Op de rand van de wereld

Op de rand van de wereld is echt zo’n boek waarvan je baalt dat het uit is. Hoe kan een boek zo eindigen? De cliffhanger is frustrerend en nog frustrerender is dat ik nergens! kan vinden of en wanneer deel 3 verschijnt.

Wat maakt deze serie over Reisbureau Wereldvreemd nou zo geweldig? Ten eerste het reizen door de koffers. Daarnaast de magie die Flick kan zien en vervolgens de bizarre personages en vriendschappen.

Het reizen via schisma’s door koffers is spannend op een toffe en enge manier tegelijk. L.D. Lapinski beschrijft de reizen op zo’n manier dat je iedere keer weer vreest voor wat er gaat gebeuren. Dat Flick magie kan zien door het speciale vergrootglas is lichtelijk jaloersmakend. Ook dit wordt zo omschreven dat je zelf zou willen dat je de kleuren zou kunnen zien.

In dit boek beleven Jonathan en Flick de reis niet samen. Avery, het soort van nichtje van Jonathan, reist met hen mee. De band die tussen Flick en Avery ontstaat gedurende het boek voel je groeien. Je merkt dat er iets verandert en aan het eind van het boek is dit één van de dingen waarvan je wilt weten hoe het verder gaat. Is er inderdaad meer dan vriendschap tussen deze twee meiden? Ik zou dat heel tof vinden!

Flick ontdekt aan het eind iets heel bizars over hoe zij aan haar magie komt. Dit had ik nooit zien aankomen en ga ik zeker niet verklappen in mijn recensie. Wel hoop ik dat De Fontein deel 3 van Reisbureau Wereldvreemd heel snel in het Nederlands uit kan brengen nadat het in juni 2022 in het Engels verschijnt.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button