Recensie: Reisbureau Wereldvreemd

Bij het openen van het pakket van dit boek kreeg ik bijna spijt. Reisbureau Wereldvreemd was een veel dikker boek dan ik verwacht had en mijn stapel met boeken die ik nog moest lezen was al zo groot. Iedere keer dat ik mijn kast echter opende om een andere boek te gaan lezen, leek dit boek me te roepen en enkele weken geleden gaf ik daar maar gehoor aan. De kaft en de stickers bij het boek maakte me erg nieuwsgierig. Al na een paar bladzijden was ik verzonken in het verhaal van Jonathan en Flick en had dit boek me helemaal te pakken.

Tekst op de achterflap

Wanneer de twaalfjarige Flick reisbureau Wereldvreemd ontdekt, krijgt ze de kans van haar leven. Ze treedt toe tot het Wereldvreemdgenootschap en daarmee liggen er honderden magische werelden aan haar voeten! Het enige wat ze hoeft te doen is in de juiste koffer springen.

Lees het eerste en tweede hoofdstuk alvast in het inkijkexemplaar.

Maar wat Flick niet weet is dat het middelpunt van alle werelden, Vijflichtenstad, op het punt staat te verdwijnen. Het wordt een race tegen de klok, dwars door het multiversum, op zoek naar een manier om Vijflichten te repareren voor het wordt opgeslokt… en het onze wereld met zich meeneemt.

Wat vind ik van het boek?

Wat onwijs stom dat ik dit boek niet meteen ben gaan lezen! De magie straalt je tegemoet vanaf het eerste hoofdstuk. Het verhaal wordt daarnaast ook al vrij snel redelijk spannend en er gebeuren meerdere dingen die je niet verwacht. Vanaf het begin tot het eind blijft Reisbureau Wereldvreemd onvoorspelbaar. De gebeurtenissen volgen elkaar aardig vlot op waardoor je niet in de gaten hebt dat je een dik boek aan het lezen bent.

De vreemde werelden die Jonathan en Flick bezoeken in het multiversum om de vader van Jonathan weer te vinden, spelen zich als een film voor je af tijdens het lezen. Iedere keer is het weer spannend wat ze tegen gaan komen als ze via een koffer terechtkomen in een andere wereld. Op sommige momenten ben je even bang dat ze niet meer terug kunnen keren naar de aarde, ondanks dat je weet dat het een kinderboek is en dat dat een beetje vreemd zou zijn.

Als Flick in Vijflichtenstad uiteindelijk echt in de problemen komt door de Dieven die daar de baas zijn, is het niet meer mogelijk om het boek weg te leggen. Vanaf dat moment moet je weten hoe het boek eindigt en of je in dit boek nog gaan ontdekken of ze weer terugkomen in Reisbureau Wereldvreemd of dat je moet wachten op deel 2…

Ik denk dat veel lezers van Harry Potter ook zullen genieten van deze serie. Helaas komt deel 2 pas eind augustus in de winkels. Duurt lang! Tot die tijd hoop ik dat veel leerlingen genieten van dit boek. Weer een mooi boek voor in de boekenkast van groep 7/8.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button