Koningsdag: Denk even anders

Na Sinterklaas, Kerst en Pasen heb ik nu een set ‘Denk even anders’ gemaakt met afbeeldingen passend bij Koningsdag gecombineerd met de Koningsspelen. Ook dit keer vind je in totaal weer 10 afbeeldingen die niet compleet zijn. Hoe maken jouw leerlingen de afbeeldingen af zonder dat het de kroon, de bal of het feesthoedje wordt? Probeer het uit met Koningsdag: Denk even anders!

Alle materialen voor Koningsdag/de Koningsspelen vind je hier

Hoe werkt ‘Denk even anders’?

Op Instagram zag ‘Think outside the box‘ bij een leerkracht uit Amerika. Zij liet haar leerlingen een halve wolk zien en zij moesten dit dan afmaken, maar het mocht geen wolk worden. Dit idee gebruikte ik voor mijn eerste verzameling ‘Denk even anders’.

Bekijk alle sets ‘Denk even anders

Bij het inzetten van ‘Denk even anders’ in de klas ga je verrassende dingen zien. Sommige leerlingen ontdekken een creatieve kant bij zichzelf die ze nog niet kenden. Andere leerlingen maken juist de mooiste dingen tijdens handvaardigheid en tekenen, maar weten soms niks te bedenken.

Er zijn leerlingen die alleen maar met grijs potlood werken en snel klaar willen zijn, maar anderen proberen waren kunstwerken op papier te zetten en genieten van wat ze bedenken. Er wordt soms ‘gespiekt’ en er wordt vaak veel overlegd. Voor mij maakt dit ‘Denk even anders’ zo leuk om in te zetten. Iedereen kan het gebruiken zoals bij hem/haar past.

Gratis download Koningsdag: Denk even anders

Download hier ‘Denk even anders’ de editie voor Koningsdag. Veel plezier ermee!

Tag je me op Instagram als je ze gebruikt? Ik vind het leuk om te zien dat andere leerkrachten mijn materiaal kunnen gebruik.

Share Button