Recensie: Leeuwenlessen

Recensie van juf Sira
De titel en de kaft van Leeuwenlessen van Jon Agee spraken mij meteen aan: duidelijk, speels en humoristisch. Uitgeverij Boycott is zichzelf goed op te markt aan het zetten met een steeds breder wordend assortiment aan leuke kinderboeken. Leeuwenlessen is een goede toevoeging aan iedere bibliotheek of boekenkast! 

Het verhaal

Hoe word je nou eigenlijk een goede leeuw? Dat leert de hoofdpersoon door een bureau voor leeuwenlessen binnen te stappen en zijn leeuwendiploma te halen. En dat valt nog niet mee! Er zijn zeven duidelijke stappen zoals de juiste houding leren aannemen, goed brullen, conditie en uithouding en op rooftocht gaan. Het jongetje dat een leeuw wil worden krijgt goede adviezen van een heuse leeuw. Die leeuw is wel erg kritisch, dus of het jongetje het tot leeuw zal redden en zijn diploma zal halen… daarvoor moet je dit mooie prentenboek maar snel gaan lezen! 

Bekijk hier alvast wat pagina’s van dit prentenboek

Wat vind ik van het boek?

Het leuke aan prentenboeken vind ik hoe een schrijver in een hele korte tijd een perfecte mix van tekst en beeld moet maken om een verhaal te vertellen aan jonge (en wat oudere) kinderen. Ook in Leeuwenlessen ondersteunen de krachtige en vrolijke tekeningen de tekst. Zo weet Jon Agee een humoristisch verhaal te schetsen waarover ieder kind wel eens gefantaseerd heeft: hoe zou het zijn om een dier te worden?  

Leuk weetje: Leeuwenlessen is één van de prentenboeken uit de prentenboek top 10 2025.

Lees ook: De Voorleesdagen met de bovenbouw

Het boek aanschaffen

Koop het boek via libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het via bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij Boycott. Hartelijk dank!

Share Button