Recensie: Skelet

De illustratie op de voorkant van Skelet trok meteen mijn aandacht. De vormgeving van het boek, de illustratie op de kaft en dan nog de tekst op de achterflap maakten me nieuwsgierig. Wat voor soort prentenboek zou dit zijn? Ik wist al wel zeker dat kinderen iets van dit boek zouden leren over je skelet.

Tekst op de achterflap

‘Heb ik een skelet in mijn lichaam?’ fluister ik in mama’s oor. ‘Jazeker,’ antwoordt ze. ‘Iedereen heeft een skelet.’ ‘Waar dan?’ vraag ik. ‘Het zit vanbinnen, onder alle spieren,’ zegt mama.

Precies wanneer ze dat zegt, voel ik hoe mijn skelet mij hard in mijn arm knijpt.

Bekijk en lees alvast een aantal pagina’s in het inkijkexemplaar.

Wat vind ik van het boek?

Als je het boek opent, wil je eigenlijk nog niet beginnen met lezen. Het schutblad staat vol met prachtige illustraties die de aandacht van de lezer zeker even verdienen.

Skelet is een prentenboek waarin het verhaal vertelt wordt door de tekst, maar ook zeker door de illustraties. Als je de illustraties niet goed en rustig bekijkt, mis je echt iets. De gezichtsuitdrukkingen zorgen ervoor dat je als lezer zelf de teksten bedenkt die mensen denken als er geen tekst in het boek staat.

Ik denk dat Skelet een interessant en leerzaam prentenboek is voor kinderen die willen weten hoe dat nou zit met de binnenkant van je lijf. Het verhaal is zo geschreven dat kinderen zich kunnen inleven in de hoofdpersoon en tegelijkertijd veel leren. Zeker voor kinderen die zelf wat hebben gebroken kan het verhaal over Teo wat meer duidelijkheid geven.

Zelf ken ik weinig prentenboeken die op deze manier kinderen kinderen leren waar je skelet zit, hoe het werkt, maar daarbij ook rekening houden met de angst die er bij kinderen kan zijn. De angst voor het onbekende van die botten in je lijf.

Een erg compleet prentenboek en een waardevolle aanvulling voor menig boekenkast.

Het boek aanschaffen

Bestel het boek bij Libris.nl en zorg dat het geld bij een boekhandel terechtkomt of bestel het bij bol.com via onderstaande afbeelding.

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door Uitgeverij De Vier Windstreken. Hartelijk dank! 

Share Button