Recensie: Klooiboeken

Vorig jaar mocht ik van Uitgeverij Pica twee geweldige klooiboeken ontvangen. Het grote zomerthuisblijfklooiboek had ik daardoor dubbel, want zelf had ik dit boek ook besteld bij de uitgeverij. Ze hadden me met de berichten op social media al zo enthousiast gekregen dat ik het gewoon moest hebben. Heb jij zin om te gaan klooien? Binnen of buiten? Dan zijn dit vast boeken die jij moet hebben!

Korte samenvatting
Het grote zomerthuisblijfklooiboek

Het grote zomerthuisblijfklooiboek is een vakantieboek voor kinderen en ouders die na al het binnen schermkijken wel even toe zijn aan ontspanning en lekkere avonturen. Het boek is een klooiboek: geen opdrachten, veel ideeën. Er staan verschillende activiteiten in die je (meestal) met heel gewone spullen kunt doen. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier allerlei gereedschappen en technieken kennen.

Lees ook mijn recensie over ‘Maken in de klas’.

Het grote thuisnatuurklooiboek

Het grote thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur. In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken.

Wat vind ik van de klooiboeken?

Wat een feestje zijn deze boeken! De kleurrijke kaften trekken meteen je aandacht en als denkt de tekst op de achterflap te kunnen lezen, zie je daar juist meteen nog een extra idee om te gaan klooien.

De ideeën in beide boeken zijn lekker afwisselend en met sommige wil je meteen aan de slag gaan. Wie wil er bijvoorbeeld nou niet een onderbroek begraven als je daar interessante informatie over leest? Ik wil zoiets dan meteen gaan uitproberen om te kijken of het klopt wat er in het boek staat.

Naast de ideeën om direct te kunnen gaan klooien, vind je ook proefjes waar je wel wat voorbereidingen voor moet treffen. Ik had het, denk ik, nog iets handiger gevonden als er op die pagina’s een lijstje met benodigdheden had gestaan. Nu was ik soms erg enthousiast om ergens aan te beginnen en ontdekte dan tijdens het lezen dat het eigenlijk onmogelijk was om te gaan doen vanwege spullen die ik niet zo makkelijk kon pakken.

Gelukkig is het zo dat je de meeste materialen al in huis hebt of makkelijk in huis kunt halen. Geef dit boek dus niet zonder voorbereidingen aan je kinderen of leerlingen. Het zou vervelend zijn als ze willen gaan klooien en de materialen zijn er niet. Dat komt ten goede aan het enthousiasme en ik vrees, positief, dat heel veel kinderen meteen lekker aan de slag willen zodra ze de gave ideeën in de klooiboeken zien. En jij als volwassene ook.

De klooiboeken aanschaffen

Je kunt de klooiboeken bij Uitgeverij Pica aanschaffen. Het is daarbij verstandig om anderen te benaderen of zij het boek ook willen kopen, want voor beide boeken geldt dat Pica een leuke kwantumkorting op de site heeft staan.

Ga snel naar Het grote zomerthuisblijfklooiboek of naar Het grote thuisnatuurklooiboek. Alvast veel klooiplezier gewenst!

De boeken voor deze recensie kreeg ik van Uitgeverij Pica, daarvoor hartelijk dank!

Share Button