Recensie: Ravenburcht

Recensie van juf Anita
Als lid van het leesteam van juf Inger laat ik me graag verrassen door de aangeboden boeken, omdat
ik op die manier lees wat ik zelf niet zo snel zou pakken. Toen ik Ravenburcht uit de verpakking haalde
was ik gelijk onder de indruk van de uitstraling van het boek. Lekker dik en stevig, met een luxe kaft.
De afbeelding op de voorkant trekt gelijk de aandacht. Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je ziet.
Twee meiden op paarden was het eerst dat ik zag, maar daarna werd mijn aandacht getrokken naar
die geheimzinnige burcht in het licht. Je voelt gewoon dat er een spannend verhaal aankomt.

Tekst op de achterflap

Als Kaat hoort dat ze haar zomervakantie op de paardenstoeterij van haar oom en tante door moet brengen, is ze daar niet blij mee. Veel liever was ze met haar ouders meegegaan op hun expeditie naar het Midden-Oosten. Maar als ze voor het eerst de spookachtige burcht ziet die vlakbij de boerderij ligt, wordt ze nieuwsgierig. Als ze met haar nichtje Eva niet ver van de burcht het lichaam van een jonge man ontdekt en een geheim document over de burcht vindt, weet Kaat dat haar vakantie avontuurlijk zal worden dan verwacht.

Kaat en Eva gaan op onderzoek uit. Wat huist er in de geheimzinnige burcht, waarvan alleen de toren
nog intact is? Een spook, of is er meer aan de hand? Al snel beseffen de meisjes dat ze in een gevaarlijke situatie zijn beland. Alleen vindingrijkheid en koelbloedigheid kan hen hieruit redden. Lukt het hen het geheim van de burcht te ontsluieren?

Bekijk alvast hier.

Wat vindt juf Anita van het boek?

Door de dikte van het boek is het eventjes blijven liggen. Ik wilde er graag echt even goed voor gaan zitten. Toen ik begon met lezen van Ravenburcht schrok ik even van het eerste hoofdstuk. Dit heeft nogal bloemrijk taalgebruik; “Af en toe breekt het wolkendek open en valt een bundel bleek en koud maanlicht als een schijnwerper op het gras en de groepjes dennen’. Dit blijkt echter alleen het eerste hoofdstuk te
zijn, na een paar bladzijdes begint hoofdstuk twee en gaat het over in een stijl die veel prettiger leest.

Ik kan me goed verplaatsen in Kaat, die er nogal van baalt dat ze in de vakantie wordt gedumpt bij haar oom en tante terwijl haar ouders veel spannendere dingen gaan doen. Al gauw blijkt echter dat het helemaal niet zo saai is op het platteland… Er gebeurt veel in het boek. Hoewel het me soms wat gezocht leek, wilde ik dan toch verder lezen om te weten hoe het afloopt. Aan het eind van het spannende avontuur komen alle losse eindjes mooi samen in de ontknoping.

Ik was heel benieuwd wat de leerlingen op school van Ravenburcht zouden vinden. Toen ik het boek presenteerde waren er gelijk een aantal leerlingen die afhaakten op basis van de dikte en de sombere kaft. In deze groep zitten echter ook een aantal leerlingen die echt van geschiedenis en van lezen houden, dus inmiddels is er wel een wachtlijst voor het boek.

Het boek aanschaffen

Dit bericht bevat affiliate links.

De boeken kreeg ik opgestuurd door Hamley Books Uitgeverij. Hartelijk dank!

Share Button