Inrichting English Corner

Op de school waar ik werk, krijgen de leerlingen vanaf groep 1 Engels. Op meerdere manier is in onze school te zien dat we redelijk wat aandacht besteden aan Engels en één van die manieren is The English Corner die we allemaal in onze lokalen hebben. Mijn English Corner is nog niet echt naar mijn tevredenheid ingericht. Ik heb het idee dat er nog wat mist en daarom ging ik op zoek naar inspiratie online. Natuurlijk kwam ik weer onwijs veel leuke ideeën tegen en daarom vandaag een lijstje met inspiratie voor het inrichten van een English Corner in je klaslokaal of in de school.

Woordweb bij een thema

Een mooi woordweb bij een thema, zoals bijvoorbeeld dit woordweb bij kerst, is altijd goed. Ik haal de woorden voor mijn woordwebben vaak van de website Sparklebox. Het is soms even goed zoeken, maar als je kunt vinden wat je zoekt dan is het ook echt erg mooi materiaal. 

Een vlag of vlaggenlijn

Een vlaggenlijn in de klas ziet er meteen onwijs feestelijk uit. Nou is een vlaggenlijn van 10 meter wat overdreven, maar je kunt deze natuurlijk delen met collega’s. Een Engelse vlag, de afbeelding hieronder is van een sjaal, is ook altijd leuk. Als je deze sierlijk ophangt, ziet het er een stuk gezelliger uit in je Engelse hoekje.

Lees ook: Mijn klaslokaal 2016-2017

Zorg dat de hoek opvalt

Op de website Preschool English Corner zag ik een prachtige poster over het weer. Doordat de achtergrond van de poster een mooie felle kleur heeft, valt deze goed op in het klaslokaal.

Laat het woord ‘English Corner’ goed opvallen

Bij bijna alle afbeeldingen die ik vond, zag ik dat de letters English Corner in de hoek zeer duidelijk zichtbaar waren. Door een opvallend lettertype te gebruiken of de letters af te drukken in de kleuren van de Britse vlag.

Lees ook: Kijkje in mijn klaslokaal 2017-2018

Zinnen en woorden

In mijn English Corner hangen eigenlijk altijd alleen maar woorden, maar op een Duitse website zag ik zinnen hangen op het prikbord en doordat ze in spreekwolken zijn getypt, is het ook erg duidelijk dat het zinnen zijn.

Met mijn English Corner gaat het wel goed  komen. Aanstaande vrijdag hoop ik een blog te plaatsen over mijn klaslokaal voor het schooljaar 2018-2019. Natuurlijk zal ik dan ook even mijn Engelse hoek showen.

Wil je meer weten of het waarom van een English Corner in de school? Lees dan de blog van Spelen met Engels.

Share Button