Mijn klaslokaal

Na 4 weken zomervakantie, iets met wisselen van regio, heb ik vandaag keihard gewerkt om mijn lokaal in orde te maken voor morgen. Met goede hulp van een aantal zeer lieve mensen is het helemaal gelukt en kan ik morgen goed beginnen. In het filmpje in dit bericht kun je een kijkje nemen in mijn klaslokaal. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.mijn klaslokaal - juf Inger

Wat is er onder andere te zien op het filmpje?

Wij schitteren in groep 7/8
Op het prikbord naast de deur van het klaslokaal heb ik sterren geprikt met daarop de namen van de leerlingen en een monster van ClassDojo. Net als vorig schooljaar is ClassDojo het thema dat ik gebruik in de klas en dit is terug te zien in diverse materialen.

English Corner
Iedere klas op mijn school heeft een English Corner in de klas. Ik heb daar wat posters hangen en een sjaal met de Engels vlag. Verder staan er op de kast in die hoek Engelse woordenboeken, Engelse leesboeken en liggen er wat spelletjes.

Met sprongen vooruit
Al zoveel goede verhalen gehoord over dit materiaal en nu mag ik er mee gaan werken. De wisbordjes gaan al snel ingezet worden, want daar ben ik vorig schooljaar echt fan van geworden.

Leespromotie
Beter goed gejat dan slecht bedacht ­čśë Dit toffe idee zag ik op Facebook bij een juffenvriendinnetje en ik wist meteen dat ik zoiets ook in de klas wilde. Gelukkig mocht ik het idee overnemen. Tot eind september besteed ik extra aandacht aan de boeken van Tosca Menten en daarna zal er waarschijnlijk plek worden gemaakt voor de Kinderboekenweek.

Dagritmekaarten ClassDojo
Zowel voor groep 7 als voor groep 8 is er een whiteboard met daarop het rooster. Dit geef ik aan met dagritmekaarten. Tussen de ochtend en de middag zit een soort van witregel, zodat het, volgens mij, goed te zien is wanneer het tijd is om te lunchen. De dagritmekaarten zien hier te vinden op mijn site.

Beertjes van Meichenbaum ClassDojo
Dit is het eerste jaar dat ik deze posters meteen heb hangen in de klas. Ik hoop dat ze de leerlingen helpen om tijdens het werken eerst even rustig na te denken wat ze moeten doen, voordat ze het gaan doen en dat ze er goed aan denken hun werk te controleren voordat het ingeleverd wordt. Of het werkt? Dat zullen we snel merken.

Share Button