Hoe werkt een vliegveld? – Clive Gifford

Zoveel mooie boeken, zo weinig tijd! Nou ja, zo voelt het af en toe. Het liefst zou ik alle boeken die ik aangeboden krijg als recensie-exemplaar willen ontvangen en lezen, maar dat lukt helaas niet. Gelukkig heb ik sinds kort een echt leesteam. Zij gaan mij helpen om al deze mooie boeken toch een plekje met recensie te geven op mijn website.
De eer naar het eerste boek gelezen door juf Ellen van #leesteamjufinger gaat naar Hoe werkt een vliegveld? van Clive Gifford. Een boek dat fantastisch aansluit bij de Kinderboekenweek 2019.

Hoe werkt een vliegveld? – Het verhaal

Van de douane tot aan de verkeerstoren, van de incheckbalie tot de bagageband: in dit gedetailleerde uitklapboek verken je alle hoekjes van het vliegveld! In de fraaie illustraties van James Gulliver Hancock komt elk detail van het vliegveld aan bod en dankzij de geheel uitklapbare pagina’s en de vele flapjes valt er op elke pagina eindeloos veel te ontdekken. Ga mee op ontdekkingstocht met Lonely Planet en ontdek het vliegveld zoals je het nog nooit eerder zag!

Lees ook: Oma bouwt een motorboot

Hoe werkt een vliegveld? – Wat vindt juf Ellen van het boek?

Hoe werkt een vliegveld is een informatieboek van Lonely Planet Junior.
Op iedere bladzijde wordt door middel van tekeningen, flapjes en uitvouwbare bladzijdes een ander aspect van een vliegveld belicht.
Het boek begint met de vergelijking tussen vliegvelden in de geschiedenis en nu. Daarna komen zaken aan bod zoals wat moet je allemaal doen voordat je het vliegtuig ingaat, wat gebeurt er in een verkeerstoren, verkeer rondom het vliegveld en natuurlijk van alles over vliegtuigen zelf.

Dit boek is een heel mooi boek wat je kunt gebruiken tijdens de kinderboekenweek!
Het boek staat boordevol informatie over vliegvelden en alles wat daarbij komt kijken. Er staan ook hele leuke weetjes in.
In het boek wordt begrijpelijke taal gebruikt. Wat ik mooi vind is dat er continu “moeilijke” woorden gebruikt worden. De woordenschat van kinderen zal zeker uitgebreid worden!

Het boek is vooral geschikt voor de midden- en bovenbouw.

Hoe werkt een vliegveld? – Lesideeën

Naast dat het heerlijk is om gewoon lekker te lezen in het boek, kun je ook de volgende opdrachten laten uitvoeren:

  •  Maak een woordveld bij het begrip vliegveld. Lees daarna het boek. Kun je aanvullen, of synoniemen van woorden die je al op had geschreven opschrijven?
  • Maak een quiz over dit boek.
  • Maak een venndiagram bij de bladzijden over vliegvelden toen en nu.
  • Zoek een weetje in het boek waarvan je denkt dat niemand in de klas het weet.
  • Maak (in een groepje of met de hele klas) een maquette, tekening of plattegrond van een vliegveld met de informatie die je uit het boek hebt gehaald.
  • Maak een plattegrond van een vliegtuig, zorg dat alle ruimtes die je in het boek vindt erin zitten.
  • Tableau vivant: beeld uit wat er allemaal gebeurt voordat je vertrekt vanaf (of arriveert op) het vliegveld.
  • Je gaat op vakantie en neemt mee… Teken de inhoud van je koffer zoals deze wordt gezien door de beveiligingsmedewerkers op de röntgenscan.
  • In het boek staat ook een vliegveld van de toekomst. Hoe denk jij dat vliegvelden er in de toekomst uit gaan zien?
  • Het spel airport traffic control sluit mooi aan bij dit boek!

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door De Leukste Kinderboeken. Hartelijk dank! 

Share Button