Oma bouwt een motorboot – Steve Goetz

Een tijdje geleden was ik op bezoek bij een vriendin en haar zoon van drie was helemaal weg van het boek opa bouwt een monstertruck. Toen ik zag dat ik bij Uitgeverij De Fontein een recensie-exemplaar kon aanvragen van het vervolg op dit boek twijfelde ik dan ook geen moment. Ik wilde oma bouwt een motorboot, tip voor de Kinderboekenweek 2019, graag ontvangen om voor te lezen en te recenseren.

Oma bouwt een motorboot – Het verhaal

Lees en zing mee op de melodie van “Old MacDonald Had a Farm’ met het vrolijke prentenboek Oma bouwt een motorboot van Steve Goetz en Eda Kaban.

Oma heeft een boerderij, maar naast kippen, varkens en een enkele koe heeft oma vooral veel gereedschap. Samen met opa bouwt ze een motorboot waarmee ze aan het eind van de dag heerlijk het water op gaan!

Oma heeft een boerderij
HIE-JA-HIE-JA-HO
Met op haar erf een… SCHUURMACHIEN!
HIE-JA-SSSJ-SSSJ-ZO
Met een SSSJ SSSJ hier en een SSSJ SSSJ daar…

Oma bouwt een motorboot
Oma heeft een boerderij – Wat vind ik van het boek?

We hebben dit boek nu een week in huis en de dreumes heeft het al zo’n vier keer zelf uit de kast gepakt om te lezen. Dat is wat mij betreft al zeker een duidelijk teken dat het boek jonge kinderen aanspreekt. Hij doet ook zijn best om Hie-ja-Hie-ja mee te zingen en dat gaat peuters en kleuters waarschijnlijk nog veel beter af.

Het verhaal is kort, maar krachtig en duidelijk. Het is eigenlijk onmogelijk om de tekst te lezen, je zult automatisch gaan zingen.
Ondanks dat de tekst eigenlijk een liedje is, is het niet te simpel. Kinderen leren een hoop nieuwe woorden kennen als dit boek regelmatig wordt voorgelezen.

De afbeeldingen laten zien hoe de boot langzaam maar zeker steeds meer vorm krijgt en hebben een duidelijke meerwaarde in dit boek. Wat ook hoort bij een prentenboek. Iedere keer dat je het boek leest, zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken op de tekeningen.
Een tip: Vergelijk de eerste bladzijde met de laatste bladzijde en zoek de verschillen.

Welke leeftijd?

Dit boek lijkt mij geschikt voor kinderen van 1 t/m 5 jaar. Een geweldig boek om aan te schaffen voor de Kinderboekenweek 2019: Reis mee!

Dit bericht bevat affiliate links.

Het boek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij De Fontein. Hartelijk dank! 

Share Button