Leerkracht scheurkalender 2020

Hoera! Eindelijk mogen juf Maike en ik aan iedereen vertellen wat nu ons geheime project met Pica Uitgeverij was. Samen hebben wij de leerkracht scheurkalender 2020 gemaakt. Ik wil jullie graag iets meer vertellen over hoe ik betrokken ben geraakt bij dit project en waarom ik zo trots ben op het resultaat.

Leerkracht scheurkalender 2020

Laat ik eerlijk zeggen dat ik zonder Maike nooit, in ieder geval niet nu al, op het idee gekomen zou zijn om echt iets te maken wat mensen kunnen kopen en gebruiken. Zij kwam op het idee, in haar blog over de scheurkalender kun je lezen hoe, en vond mij een geschikt persoon om mee samen te werken.

De reden dat Maike mij vroeg was vanwege #klassepret en de ondertitel van mijn website: Genieten in het onderwijs. Dit is dan ook één van de onderdelen die je terug zult vinden in de kalender.

Natuurlijk moesten nog wel even langs bij Uitgeverij Pica, want een uitgever vinden bij zo’n tof idee is wel handig. Op de NOT 2019 spraken we met Mark Veerman en na een paar dagen hoorden we dat ze graag met ons aan de slag wilden. Gaaf!

Vervolgens zijn we keihard aan de slag gegaan met de inhoud. Natuurlijk hebben we een bezoek gebracht aan Pica en werd er een contract ondertekend om het helemaal écht te maken.

Een kleine hint over de inhoud

De leerkracht scheurkalender 2020 zal starten op 1 januari 2020. We hebben de weekenden samen op een pagina staan en er ontbreken een aantal weken. Dat klinkt misschien gek, maar door de vier overlappende weken zomervakantie niet in de kalender te hebben staan, past het pakketje door je brievenbus.

Categorieën

Voor de inhoud bedachten Maike en ik een aantal categorieën. Deze zijn: quotes, werkdrukverlichting, genieten in de klas, humor en zorg voor jezelf. We hebben ons best gedaan ons zowel op juffen als meesters te richten, zodat het echt een leerkracht scheurkalender 2020 is. Dit lukte natuurlijk niet in één keer goed. Gelukkig kregen we fijne tips van Pica. Onze zinnen liepen niet allemaal even geweldig en soms vielen we wat in herhaling.

Terwijl ik zat te genieten op Texel heeft Maike de laatste puntjes op de i gezet en nu moeten we weer even afwachten.

Bestellen

De vormgeving van de kalender is nog niet af en daar wachten wij natuurlijk met smart op. Wel is de omslag al gedeeld.

Ik ben echt zo trots dat ik hier aan mee heb mogen werken.

Ben jij ook al enthousiast geraakt en zie jij het wel zitten om deze scheurkalender in huis te halen? Je kunt al een bestelling plaatsen bij Uitgeverij Pica. Ik hoop dat jullie het net zo leuk gaan vinden als ik het al vind.

Share Button